«Sex Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» στο Θέατρο Απόλλων

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Συριανού Καρναβαλιού "Γεώργιος Σουρής" 2020 του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης η εταιρεία "create4art" παρουσιάζει στο Θέατρο Απόλλων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 21.00 μ.μ. το θεατρικό έργο "SEX Λεξικόν" του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου.


Στην Aθήνα του 1978 η αγάπη δυο νέων ανθρώπων, τελειόφοιτων λυκείου, σηματοδοτεί το τέλος της εφηβείας τους και την αρχή της βιολογικής και συναισθηματικής τους ενηλικίωσης. Η άγνοιά τους αλλά και η προσμονή τους για το μεγάλο βήμα θα φέρει στα χέρια τους, ως οδηγό τους, το «Σεξ Λεξικόν», το πιο περιβόητο «λυσάρι» της εποχής για τον έρωτα.

Θα ακολουθήσουν τη στεντόρεια φωνή του ογκώδους επιστημονικού τόμου με τις ηθικοπλαστικές συμβουλές και το «πρέπει» ή το συναίσθημα τους και το ένστικτό τους; Η Κάτια και ο Τάκης, οι vintage χαρακτήρες του έργου «Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα» ζουν τον έρωτα, το πάθος, την ανυπομονησία, αλλά και την απογοήτευση, την αγωνία και την ντροπή. Δυο 17χρονοι που θέλουν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά και να ξεπεράσουν όχι μόνο τη συστολή τους αλλά και τα στερεότυπο μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Το «Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα» είναι ένα νεοελληνικό έργο, που ανοδεικνύει την κωμική και χαριτωμένη πλευρά της αξέχαστης, μοναδικής και πανανθρώπινης συνθήκης: της πρώτης φοράς.

Μια ιστορία μι άξονα τον έρωτα με έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό απέναντι σας άκαμπτες πεποιθήσεις και προκαταλήψεις μιας παλαιότερης -αλλά όχι και τόσο παλαιότερης- εποχής. Ούτε τότε, ούτε τώρα διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή. Εξακολουθεί να απουσιάζει το μάθημα για τις συναισθηματικές παραμέτρους του σεξ, τις σεξουαλικές πρακτικές, την έννοια της συναίνεσης, της αγάπης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, τις διακρίσεις. την παρενόχληση, την κακοποίηση. Το «Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα» με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα φωτίζει επί σκηνής μια κομβική εμπειρία στη ζωή των νέων ανθρώπων.

Το «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου, δημοσιογράφου βραβευμένου με το Βραβείο Μπότση και αποφοίτου του Studio Θεατρικής Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 στο black box του θεάτρου 104, παίχτηκε για δυο σεζόν με επιτυχία στην Αθήνα, ανέβηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στην Καστοριά και στην Κύπρο, ενώ τον περασμένο Μάιο παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σκηνοθεσια: Αντώνης Κρόμπας – Στράτος Λύκος
Παίζουν: Στράτος Λύκος - Μαρίνα Σαμάρκου
Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος 
Σκηνικά – Κοστούμια: Εμμανουέλα Αλφιέρη
Μουσική επιμέλια: Σπύρος Κολαΐτης
Φωτογραφίας: Βαγγίλης Πρασσάς
Διοργάνωση: create4art
Επικοινωνία: Παύλος Λουτσίδης 6987117632

Πληροφορίες:
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 21:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 13 ευρώ
Προπώληση / φοιτητικό /ανέργων: 10 ευρώ (Ταμείο θεάτρου και ticketservices.gr)
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons