[ΑΚΥΡΩΣΗ] ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Όταν η Κάλλας συνάντησε την ΜονρόεΤο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, μετά από σχετική ενημέρωση από την εταιρία παραγωγής K2L Άλφα, ανακοινώνει ότι η θεατρική παράσταση “Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε”, που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιασθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο Απόλλων , ακυρώνεται και δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι στην επιστολή τους :

"...τις τελευταίες ημέρες έχει συχνά απαγορευτικά για το νησί και οι υποχρεώσεις μας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είναι πολλές, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε έναν πιθανό αποκλεισμό."

--------------

Μαρία Κάλλας: γεννημένη ως Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου ήταν κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας.
Μέριλιν Μονρό: γεννημένη ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, που απασχόλησε ιδιαίτερα με την προσωπική της ζωή τη δεκαετία του 50.

Η Μαρία Κάλλας και η Μέριλιν Μονρό είχαν συναντηθεί μόνο μία φορά, στις 19 Μαΐου του 1962, στα γενέθλια του Τζον Κέννεντυ στο Madisson Square Garden της Νέας Υόρκης. Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Τι θα μπορούσαν να είχαν πει δυο γυναίκες φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετες; Μια νέα συνάντηση φέρνει αυτές τις δυο γυναίκες κοντά. Μια πρόσκληση γίνεται η πρόκληση για μια νέα πιο ουσιαστική συνάντηση των δύο γυναικών. Ένα μπαρ αποτελεί το νέο σημείο συνάντησής τους.

Δυο γυναίκες, δύο σύμβολα, δύο διαφορετικές πορείες, θα ενωθούν, θα συζητήσουν, θα καβγαδίσουν, θα φωνάξουν, θα διαφωνήσουν, θα συμφωνήσουν, θα γελάσουν, θα επιχειρήσουν να καταλάβουν η μία την άλλη, και θα μας αποκαλύψουν τις γυναίκες Μαρία και Μέριλιν.

Δυο γυναίκες που δεν συναντήθηκαν ποτέ ουσιαστικά, πραγματοποιούν την συνάντηση που «όφειλε» η μία στην άλλη. Μια συνάντηση που «όφειλαν» στις ιστορίες τους. Μια συνάντηση που «όφειλαν» σε όλους και όλες εμάς. Εμάς που θέλουμε να τις καταλάβουμε. Που θέλουμε να τις γνωρίσουμε. Που θέλουμε να τις δούμε από κοντά.

Μια συνάντηση που μας παρασέρνει πίσω στο χρόνο, δίνοντας μας την ευκαιρία να κλέψουμε λίγο από τη λάμψη αλλά και τη σκοτεινιά των δύο αυτών γυναικών, που έγραψαν ιστορία στο χώρο του θεάματος.

Μια απόπειρα καταγραφής της ψυχοσύνθεσης δύο μεγάλων σταρ, μέσα από μια φανταστική συνάντηση, φωτίζοντας περισσότερο την κάτω από τα ρούχα και πίσω από τα φώτα πλευρά τους.


Κείμενο - Ερμηνεία: Δανάη Σταματοπούλου & Αναστασία Τζελέπη
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα και Κωνσταντίνος Μπιμπής
Διάρκεια: 70 λεπτά
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ) 12€ κανονικό / Προπώληση: 8€

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons