Το Γεωπάρκο της Σύρου - Τι είπαν οι εισηγητές; (Βίντεο)Στις 19 Νοεμβρίου 2019 έγινε από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων ενημέρωση στο κοινό της Σύρου στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τον ρόλο και τη δραστηριότητα του Φορέα.

Στην εκδήλωση μίλησαν:
  • ο Κώστας Βασιλάκης, πρόεδρος του Φορέα, για τον ρόλο του Φορέα και για τις μέχρι τώρα δράσεις του,
  • ο Martin Engi, Γεωλόγος, με θέμα το Γεωπάρκο Κυκλάδων και πώς υλοποιείται το όραμα της δημιουργίας του,
  • η Μαρία Φωσκόλου, Δασική Υπηρεσία, με θέμα τη διαχείριση της περιοχής Natura 2000 της Σύρου που καλύπτει την Απάνω Μεριά,
  • ο Χρήστος Παπαδάς από το WWF για τη δημιουργία του Θαλάσσιου Πάρκου της Γυάρου και
  • ο Ηλίας Αποστολίδης για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Εδώ μπορείτε να δείτε σε βίντεο κάποιες από τις εισηγήσεις:Σαν διέξοδο στον αδιέξοδο δρόμο της «Άγριας και χωρίς όρια Ανάπτυξης», εμείς, μερικές εκατοντάδες κάτοικοι των Κυκλάδων, συν-εργαζόμαστε, εδώ και τέσσερα χρόνια, για την κήρυξη από την Ουνέσκο των κυκλαδίτικων νησιών σε Γεωλογικό Περιβαλλοντικό Πάρκο, λόγω της μεγάλης γεωλογικής σημασίας τους.

Στόχος μας είναι η προστασία του νησιωτικού περιβάλλοντος μαζί με την ανάπτυξη και προώθηση ήπιων μορφών τουρισμού, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και αναζητούν τον φυσιολατρικό, περιπατητικό, γεωλογικό, αρχαιολογικό και εκπαιδευτικό τουρισμό και την ουσιαστική απόκτηση γνώσεων για την προέλευση του πλανήτη και για την ιστορία του ανθρώπου ως φορέα πολιτισμού.

Για έναν τουρισμό ουσίας, δηλαδή!
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons