ΜΑΡΚΟΣ, ένα ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο Έλληνα ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη (Βίντεο)ΜΑΡΚΟΣ, ένα ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο Έλληνα ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη, σε σκηνοθεσία Νίκου Σκαρέντζου και σε παραγωγή Νίκου Μουστάκα και Νάνσυ Κοκολάκη, το οποίο έλαβε 30.000€ χρηματοδότηση από την ΕΡΤ Α.Ε. Το ντοκιμαντέρ προβάλλει την επιρροή του έργου του στους σύγχρονους μουσικούς της Ευρώπης.

Σύντομη περιγραφή: 

Σύγχρονοι μουσικοί ταξιδεύουν στο Αιγαίο, για ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτη Μάρκο Βαμβακάρη. Ταυτόχρονα, διάσημοι μουσικοί σε όλο τον κόσμο αναδεικνύουν τη σημαντική μουσική κληρονομιά του με απρόβλεπτες προσαρμογές του έργου του. Οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες προσπαθούν να συλλάβουν τη ζωή του με λόγια και εικόνες.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Εβελίνα Αγγέλου και πολλοί συριανοί καλλιτέχνες της τοπικής μουσικής σκηνής. Τα γυρίσματα έγιναν τόσο στην Αθήνα όσο και στην Σύρο. Ανάμεσα στους συντελεστές βλέπουμε το γνωστό μας Δημήτρη Μυστακίδη, την ηθοποιό Βασιλική Τρουφάκου, το Jerome Kaluta κ.α.

Συντελεστές:

Κείμενο: Κλεάνθης Δανόπουλος, Νίκος Σκαρέντζος
Παραγωγή: Bad Crowd
Συμπαραγωγοί: 23 Productions, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου,  ΕΡΤ Α.Ε., COSMOTE TV
Κινηματογραφιστής: Ραμόν Μαλαπέτσας
Edited by: Γιάννης Κατσαμπούλας 
Ηχογράφηση ήχου: Δημήτρης Φαντάκης
Μίξη ήχου: Δημήτρης Βαλαγεωργίου


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons