"Το ταξίδι του Χιονάνθρωπου" στο Θέατρο Απόλλων (20-22.12.2019)

"Το ταξίδι του Χιονάνθρωπου"
20 - 22 Δεκεμβρίου 2019
Θέατρο Απόλλων στη Σύρο

“Ο Χιονάνθρωπος ταξιδεύει στη Σύρο με δύο μουσικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους & δύο μουσικά εργαστήρια για παιδιά”


Μουσική παράσταση

Η κλασική ορχήστρα από το Βέλγιο “European FairyTale Orchestra”, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Dirk Boiy και την αφήγηση της ηθοποιού Μαργαρίτας Αγγελοπούλου, θα μας παρουσιάσουν το μουσικό Παραμύθι «Το ταξίδι του Χιονάνθρωπου», σε συνεργασία με την Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η κλασική ορχήστρα “European FairyTale Orchestra”, θα συνοδεύσει τη χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Εξήντα παιδιά θα τραγουδήσουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Ελλάδας και του κόσμου.
Στο δεύτερο μέρος, οι 13 Βέλγοι μουσικοί της κλασικής ορχήστρας, θα παρουσιάσουν την τελευταία τους δουλειά, το γνωστό μουσικό παραμύθι "Ο Χιονάνθρωπος" του Howard Blake, σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαργαρίτα Αγγελοπούλου στην αφήγηση του παραμυθιού και μαζί με ένα παιδί σολίστ από τη Σύρο.

Δύο παραστάσεις στο Θέατρο Απόλλων
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ.
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 12:00 π.μ.
Είσοδος:
5€ για τα παιδιά και 8€ για τους ενήλικες
Κρατήσεις-Εισιτήρια: Θέατρο Απόλλων (τηλ.: 2281085192) και μέσω του www.ticketservices.gr στους παρακάτω συνδέσμους:
www.ticketservices.gr/event/syros-to-taksidi-tou-xionanthropou/
https://tickets.public.gr/event/syros-to-taksidi-tou-xionanthropou/

Με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Θεάτρου Απόλλων.
Yπό τη διοργάνωση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ούριος Άνεμος» σε συνεργασία με τη Βέλγικη μουσική ομάδα «European FairyTale Association”, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2019, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Πληροφορίες: ouriosanemos2013@gmail.com & fb: Ourios anemos
Μουσικό εργαστήρι

Ο Χιονάνθρωπος, στο ταξίδι του στη Σύρο μαζί με τους μουσικούς της κλασικής ορχήστρα από το Βέλγιο, ήθελε να συναντηθεί με τα παιδιά σε ένα μουσικό εργαστήρι γνωριμίας με τα όργανα της κλασικής ορχήστρας και τους μουσικούς της.

Έτσι λοιπόν οι 13 Μουσικοί Βελγικής κλασικής ορχήστρας “European FairyTale Orchestra”, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Dirk Boiy και με τη συνεργασία της ηθοποιού Μαργαρίτας Αγγελοπούλου, θα υποδεχτούν με μεγάλη χαρά παιδιά από 5 έως 12 ετών για να μοιραστούν μαζί τους ξεχωριστές στιγμές δημιουργίας και χαράς, γνωρίζοντας από κοντά τα μουσικά όργανα και τους μουσικούς μέσω του παιχνιδιού.

Δύο μουσικά εργαστήρια για παιδιά, από 5 έως 12 ετών
Είσοδος ελεύθερη
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ., αίθουσα Γ. Ρίτσου - Πνευματικό Κέντρο.
ή
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ., Θέατρο Απόλλων.
Διάρκεια 60 λεπτών, για 50 παιδιά

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Θεάτρου Απόλλων.
Yπό τη διοργάνωση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ούριος Άνεμος» σε συνεργασία με τη Βέλγικη μουσική ομάδα «European FairyTale Association”, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2019, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Πληροφορίες: ouriosanemos2013@gmail.com & fb: Ourios anemos, τηλ: 6971804186

Χορηγοί επικοινωνίας: Έμπνευση FM, Ο λόγος των Κυκλάδων, Κυκλάδες24, Λογότυπος, Syros Agenda.
Χορηγοί: Blue Star Ferries, So easy, Florence Boutique Hotel, Μέγαρον Café, Φύσις, Στην Ιθάκη του Αή, Pin House, JUMBO.

------------

European FairlyTale Association
Οι μουσικοί μας κάνουν μαγικούς ήχους με τα όργανα τους, μέσα από την πρακτική, το πάθος και την έμπνευση. Κάθε ένας από αυτούς πιστεύει ότι η κλασσική μουσική είναι ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα που μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην εκπαίδευση των παιδιών όλων των ηλικιών. Η κοινή λογική και οι μεμονωμένες εμπειρίες μας επιβεβαιώνουν ότι η καλή μουσική μπορεί να φτάσει, να αγγίξει, να εμπνεύσει, να συγκινήσει και να διδάξει πολύ μικρά παιδιά.

Αναζητώντας νέους τρόπους ανάπτυξης με τους νέους αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το ρεπερτόριό μας των Μουσικών Παραμυθιών. Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει το δικό της πλούσιο κατάστημα παραμυθιών. Από τη Σουηδία μέχρι τις Αζόρες, από τη Λευκορωσία μέχρι τα νησιά Shetland, βρήκαμε ιστορίες γεμάτες χρώμα και μουσικότητα. Φοβιές, αστείες, ανόητες, ευφάνταστες και πραγματικές, βρήκαμε υπέροχες ιστορίες και υπέροχες μελωδίες που προσφέρουν εκπλήξεις, ξόρκια, τέρατα, μάγισσες και ζώα που μιλάνε.

Παιδική - Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων
Ανάμεσα στους καταστατικούς σκοπούς της Ορχήστρας των Κυκλάδων είναι και η ανίχνευση, αξιοποίηση και προώθηση παιδιών και νέων που διαθέτουν κλίση και ιδιαίτερα χαρίσματα στη μουσική, αλλά και η δημιουργία χορωδίας και μουσικών υποσυνόλων για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Ορχήστρα εγκαινίασε στα τέλη του 2012 την Παιδική-Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων στοχεύοντας να παρέχει χορωδιακή αγωγή και μουσική καλλιέργεια μέσα από το ομαδικό τραγούδι. Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν' αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν' αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Η Παιδική Χορωδία, σημειώνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 100 παιδιά που παρακολουθούν την εβδομαδιαία πρόβα που γίνεται στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης. Φέτος, λειτουργούν 3 διαφορετικά τμήματα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αποτελούν τον πυρήνα της νεανικής χορωδίας, ως φυσική συνέχεια των εμφανίσεων και των εμπειριών που έχουν βιώσει κατά τα τελευταία χρόνια μαζί με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Νίκου Κυπουργού.

Η Χορωδία λειτουργεί ως τρίφωνη και έχει δώσει περισσότερες από 30 συναυλίες, συνοδεία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, αυτόνομα ή συνοδεία άλλων μουσικών. Η Χορωδία την περσινή χρονιά ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Σύρου και συγκεκριμένα πραγματοποίησε με επιτυχία 2 συναυλίες στην Τήνο και το Παρίσι. Φέτος θα εμφανιστεί στα νησιά Πάρο και Άνδρο, ενώ προγραμματίζεται μία εμφάνιση στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 22 Απριλίου 2020.
Η διδασκαλία της χορωδίας γίνεται από ένα οργανωμένο επιτελείο 4 ατόμων και συγκεκριμένα από τους: Νίκο Ρούσσο, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου και Έλλη Γούναρη.

Η Χορωδία τελεί υπό την ηθική και υλική υποστήριξη της κυρίας Δέσποινας Παρασκευαΐδου.

Οὐριος Ανέμος
Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 στην Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η ιδέα της ίδρυσής του μαζί με τη δραστηριότητα του Open Art Studio γεννήθηκε συγχρόνως με το 1ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου από μια ομάδα καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται, είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, στο νησί της Σύρου, πρόσφατα μπήκε στις δραστηριότητες και το Stray Art Festival.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δράσεων σε τομείς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η επιθυμία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια είναι οι ιδέες τους και το έργο τους να υλοποιούνται με βάση τις αξίες της διαφάνειας, της ευελιξίας και της ανεξαρτησίας, αναπτύσσοντας συγχρόνως συνεργασίες και με άλλες οργανώσεις και Φορείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Οι κύριοι στόχοι του «ΟΥΡΙΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» είναι η προβολή, ανάδειξη και εδραίωση του Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, του Stray Art Festival, του Open Art Studio και γενικά η προώθηση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και η δικτύωση των καλλιτεχνών.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την τέχνη, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Συμμετέχει επίσης στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες, σχετικά με την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Η φιλοδοξία και το όραμα του «ΟΥΡΙΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» είναι να γίνει μια «στέγη καλλιτεχνικής έκφρασης» για τη τοπική κοινωνία, τους ανήσυχους πολίτες, το κοινό που θα συμμετέχει και θα παρακολουθεί τις δράσεις του, τους εθελοντές και τα μέλη του.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons