ΣΙΝΕΜΑ: Dead Man

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21.15, θα προβληθεί η ταινία "Dead Man", στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2).

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο νεαρός Γουίλιαμ Μπλέικ, προσπαθώντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ταξιδεύει σε μια άγνωστη και αινιγματική πόλη, αγνοώντας τους κινδύνους που καραδοκούν. Εκεί, ένα παθιασμένο ερωτικό τρίγωνο καταλήγει σε διπλό φόνο, ο Μπλέικ επικηρύσσεται και αναγκάζεται να φύγει κυνηγημένος. Τότε, στον δρόμο του εμφανίζεται ένας μοναχικός άντρας για να του δείξει τον τρόπο να αντιμετωπίζει τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει ένας «νεκρός».

O αριστουργηματικός «Νεκρός» του Τζιμ Τζάρμους αποτελεί ένα απ’ τα κορυφαία φιλμ της δεκαετίας του ’90, και ίσως η πεμπτουσία της τέχνης του πρίγκιπα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά- στις φυσικές του διαστάσεις της μεγάλης οθόνης. Τα της πλοκής, δεν θα τα αναφέρουμε καν, διότι μικρή σημασία έχουν εδώ για τον Τζάρμους, που αντιμετωπίζει την ιστορία του ως μια σύμβαση με την οποία βιάζεται να ξεμπερδέψει σύντομα, προκειμένου να μπει στο κομμάτι της ταινίας που πραγματικά τον ενδιαφέρει: την προσέγγιση του τέλους ως μεθύσι με θάνατο.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Γκάρι Φάρμερ, Κρίσπιν Γκλόβερ, Ίγκι Ποπ, Ρόμπερτ Μίτσαμ, Γκάμπριελ Μπερν, Λανς Χένρικσεν, Τζον Χερτ
Διάρκεια: 121′
Μεταφρασμένος τίτλος: «Ο Νεκρός»
www.facebook.com/events/969962043362988/Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons