Συνέδριο: «Πολιτιστική κληρονομιά και τοπικές κοινωνίες: Ζητήματα συμμετοχής, συνεργασίας και συν-διαχείρισης»

Περισσότεροι από 25 πανεπιστημιακοί ερευνητές, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επαγγελματίες στον χώρο της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και συναφών πεδίων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα φιλοξενηθούν φέτος στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ). Σκοπός είναι να συνεισφέρουν σε έναν εποικοδομητικό και κριτικό διάλογο σχετικά με τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών, κοινοτήτων και πολιτών στην προστασία, την ανάδειξη και τη συν-δημιουργία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το 5ο συνέδριο της Εταιρείας με κεντρική θεματική «Πολιτιστική κληρονομιά και τοπικές κοινωνίες: Ζητήματα συμμετοχής, συνεργασίας και συν-διαχείρισης» θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του New Hotel (Φιλελλήνων 16, Αθήνα - βλ. χάρτη).

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν μια σειρά από επίκαιρα θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα σχετικά με τις «από τα κάτω» αναγνώσεις και χρήσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς, την αρχαιολογία για το κοινό (public archaeology), τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στις συμμετοχικές διαδικασίες, τη βιώσιμη ανάπτυξη κ.ά. Παράλληλα, το συνέδριο θα φιλοξενήσει μια σειρά αναρτημένων παρουσιάσεων (posters), κεντρικές ομιλίες και συζητήσεις.

Δείτε το ανανεωμένο αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Συνεδρίου της ΕΣΔΙΑΠΟΚ εδώ

Κόστος Συμμετοχής
Το συνέδριο είναι ανοικτό σε ερευνητές, ειδικούς, φοιτητές, αλλά και στο ευρύ κοινό. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΕΣΔΙΑΠΟΚ κατέβαλε προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί το κόστος της παρακολούθησης χαμηλά. Η γενική είσοδος ορίστηκε στα €20, €10 για τους φοιτητές, και δωρεάν για όλα τα μέλη της Εταιρείας. Το κόστος αφορά και τις δύο ημέρες του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: esdiapok.blogspot.gr, esdiapok.conference@gmail.com

Η Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ) είναι ένα νεοφυές, μη κερδοσκοπικό, πολιτιστικό σωματείο που στόχο έχει να συμβάλλει στη διαρκή προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη βιώσιμη διαχείρισή της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και στη συνάντηση των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό το πεδίο.
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons