ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Προσκαλεί τον φιλευσεβή λαό της Σύρου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου να παρακολουθήσουν τις Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη Πανσυριανή Εορτή του Πολιούχου Σύρου και Εφόρου των Ναυτιλλο-μένων Αγίου Νικολάου, κατά το εξής Πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

6.30 μ.μ.: Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας του οποίου θα ψαλεί Παράκληση υπέρ των Ναυτικών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

7.30 π.μ.: Όρθρος.

8.15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία.

8.45 π.μ.: Έναρξη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργού-ντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', προ του πέρατος της οποίας θα τιμηθεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων, επί τη συμπληρώσει 100 ετών από της ιδρύσεώς του.

10.45 π.μ.: Πάνδημη Λιτανεία της ιεράς Εικόνος και του αποτμήμα-τος εκ των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά τα ειωθότα, επικεφαλής έχουσα τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, με τη συμμετοχή Μελών του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, Σπουδαστών της Ναυτικής Ακαδημίας, Μαθητών, Προσκόπων & Αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα ακολουθήσει την πορεία: Άγιος Νικόλαος - Θέατρο Απόλλων - Πλατεία Μιαούλη, όπου θα αναπεμφθεί δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων - οδός Ερμού - Ακτή Πέτρου Ράλλη - Πλατεία Κανάρη, όπου θα ριφθούν στέφανα στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β', τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως, Υπουργό Εργασίας κ, Ιωάννη Βρούτση, και τον Πρόεδρο των Απομάχων Ναυτικών, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, των Αλιέων, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και ιδιωτών θα αποδίδουν τιμές.

Επιστροφή στον Ιερό Ναό, διά της οδού Θυμάτων Σπερχειού.

Ερμούπολη, 29 Νοεμβρίου 2019
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons