Οι δράσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών σε ένα νέο ψηφιακό αποθετήριοΈνα νέο αποθετήριο εγκαινιάζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ), με υλικό από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Επιτροπής. Aπώτερος στόχος είναι το υλικό αυτό να συμβάλει στην προαγωγή των βιβλιοθηκών και των επαγγελματιών της πληροφόρησης.

Στο αποθετήριο της ΟΕΕΒ θα βρείτε υλικό από παρουσιάσεις, ημερίδες και εργαστήρια, ενώ σταδιακά προστίθενται συνεντεύξεις, άρθρα και παρουσιάσεις βιβλιοθηκών από το περιεχόμενο του περιοδικού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο δημοσιευόταν την περίοδο 2006 -2014 καλύπτοντας θέματα που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες της πληροφόρησης.

Το αποθετήριο αυτό, που αναπτύχθηκε από το ΕΚΤ σε συνεργασία με την ΟΕΕΒ, αποτελεί, ταυτόχρονα, τη διαδικτυακή παρουσία της ΟΕΕΒ, διευκολύνοντας σημαντικά την γνωστοποίηση της ταυτότητάς της, των στόχων της και του ιστορικού της. 

Το αποθετήριο της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών, αποτελεί έναν δικτυκό τόπο στον οποίο αναρτώνται και αναδεικνύονται οι δράσεις της ΟΕΕΒ και το περιεχόμενο του περιοδικού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με απώτερο στόχο το υλικό αυτό να συμβάλει στην προαγωγή των βιβλιοθηκών και των επαγγελματιών της πληροφόρησης.

Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε υλικό προηγούμενων εκδηλώσεων της ΟΕΕΒ, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, άρθρα, παρουσιάσεις βιβλιοθηκών κά.

Ταυτόχρονα, ο τόπος αυτός, αποτελεί τη δικτυακή παρουσία της ΟΕΕΒ, διευκολύνοντας σημαντικά την γνωστοποίηση της ταυτότητάς της, των στόχων της και του ιστορικού της.

Το ψηφιακό αποθετήριο θα το βρείτε http://repository-csl.ekt.gr/csl/?locale=el

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ)

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ), συγκροτήθηκε το 2003 από εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών οργανισμών.

Κύριος στόχος της ΟΕΕΒ είναι να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών βιβλιοθηκών και κέντρων πληροφόρησης, ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους αναγνώστες/χρήστες τους.

Σήμερα οι βιβλιοθήκες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απαιτήσεις, τεχνολογικές προκλήσεις και δυσκολίες χρηματοδότησης. Για προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες βιβλιοθήκες σε μια χώρα, άλλες βιβλιοθήκες σε άλλες χώρες διαθέτουν ήδη ενδιαφέρουσες λύσεις με δυνατότητες εφαρμογής τους. Για το λόγο αυτό, η διεθνής ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και η συνεργασία αποτελούν το κλειδί για την αποτελεσματική επίλυση τοπικών προβλημάτων.

Συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την ενθάρρυνση των συνεργασιών του βιβλιοθηκονομικού κόσμου σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, η ΟΕΕΒ διοργανώνει διεθνή συνέδρια, εργαστήρια, ομάδες συζήτησης και διαλέξεις με σκοπό να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πληροφόρησης, με ομιλητές από το χώρο της βιβλιοθηκονομίας και της επιστήμης της πληροφόρησης από διάφορες χώρες. Παράλληλα από το 2006 - 2015 δημοσιεύει το ηλεκτρονικό περιοδικό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με επίκαιρα θέματα που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες της πληροφόρησης.

Μέσω συνεχούς και αμφίδρομης συνεργασίας με άλλες βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και συναφείς με τις βιβλιοθήκες φορείς, οι προσπάθειες της ΟΕΕΒ εστιάζονται στη στήριξη των ελληνικών βιβλιοθηκών, ώστε να καθίστανται κέντρα διάχυσης της πληροφόρησης και της γνώσης στην κοινότητα που υπηρετούν.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons