Ολοκληρώθηκε η φάση του σκαλίσματος και του χρωματισμού της παραδοσιακής σάλας

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 25/11/2019 η φάση του σκαλίσματος και του χρωματισμού της παραδοσιακής σάλας, που βρίσκεται στο χώρο εισόδου και υποδοχής του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και απεικονίζει τον σχεδιασμό των ξύλινων καϊκιών (το κάθε ένα από τα έξι χρώματα αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό καΐκι) με την μέθοδο της σάλας. Η συγκεκριμένη σάλα είναι αντίγραφο της φημισμένης σάλας των Αδελφών Μαυρίκων (Σύρος), που είχε αποτυπωθεί σχεδιαστικά το 1988 από τους Robert Prescott και Κώστα Δαμιανίδη. Η σάλα είναι μια μέθοδος σχεδιασμού που πρέπει να διαδόθηκε στα μεγάλα ναυπηγία του Αιγαίου και του Ιονίου στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ευχαριστούμε τους εικαστικούς Μαριάνα Ασλάνη και Εμμανουήλ Στεργίου που υλοποίησαν την δυσκολότερη φάση του έργου. Το επόμενο στάδιο είναι το τοπικό στοκάρισμα σε επιμέρους σημεία του δαπέδου, το τρίψιμο του δαπέδου για να καθαριστεί εκτός των σκαλισμένων γραμμών, το ρετουσάρισμα των χρωμάτων σε ορισμένα σημεία αλληλοκάλυψης των γραμμών και στη συνέχεια η επικάλυψη του συνολικού δαπέδου με τρία χέρια ματ βερνίκι άριστης ποιότητας. Η σάλα θα αποτελεί ένα από τα κεντρικά εκθέματα του νέου Μουσείου.

Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons