Πολυφωνικό Τραγούδι ''Μουσικές του Κόσμου''

Ο άνθρωπος στράφηκε στην έκφραση μέσω του τραγουδιού, του μουρμουρητού, του νανουρίσματος, των ιαχών για να πει με τη μελωδία όσα δεν ήθελε να πει με το στεγνό λόγο. Το πολυφωνικό τραγούδι ικανοποίησε την ανάγκη του να μοιραστεί, να επικοινωνήσει και να συνδεθεί ώστε να φτάσει σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αρμονίας και ενσυναίσθησης.

Στο εργαστήρι αυτό, θα μελετήσουμε τις αρχές της Ωδικής και θα κάνουμε πρακτική σε πολυφωνικά κομμάτια ταξιδεύοντας από τους Βεδουΐνους της ερήμου και τους βουνίσιους Μογγόλους έως τις γυναίκες της Ηπείρου και τις φυλές της Νότιας Αφρικής. Κάθε παράδοση θα δίνει το δικό της χρώμα στη μελωδία και την τεχνική που θα χρησιμοποιούμε, καθώς θα εξελίσσουμε την ικανότητά μας να μιμούμαστε διαφορετικούς φθόγγους και ήχους, να συντονιζόμαστε στη μελωδική γραμμή και να “κουρδίζουμε” τη φωνή μας σε ένα πολυφωνικό σύνολο. Πάντα με γνώμονα την αγάπη για το τραγούδισμα και το σεβασμό για τον πολυπολιτισμικό πλούτο.

Με την Ευτυχία Πανοπούλου
Ανοιχτά μαθήματα γνωριμίας θα ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο!
Έναρξη εργαστηρίου: τον Ιανουάριο
Τετάρτη, 18:15 – 19:45
www.facebook.com/events/485787215366247
Διάρκεια εργαστηρίου: Μιάμιση ώρα

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 2281075404 & 6973842046
Η Ευτυχία Πανοπούλου μεγάλωσε στην Αθήνα όπου από 3 ετών ξεκίνησε να παίζει μουσική και να χορεύει. Μετά απο σπουδές σε κιθάρα και πιάνο, ασχολήθηκε με τη μελέτη παραδοσιακών οργάνων και ήχων. Από το 2004 τραγουδάει και παίζει μουσική επαγγελματικά ενώ έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν στην κίνηση, την Ολιστική θεραπεία, την εξέλιξη του ήχου και των τεχνικών μουσικής. Με τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά ασχολείται πάνω απο 15 χρόνια παίρνοντας επιπλέον εξειδίκευση στην Αγγλία στη μουσικοθεραπεία και τη μουσικοκινητική. Σε ενήλικες διδάσκει τα τελευταία χρόνια με στόχο την προσέγγιση της μουσικής και του τραγουδιού ως ομαδική δραστηριότητα, με αλληλλένδετες μουσικές φράσεις. Ζει και εργάζεται στη Σύρο από το 2016.


Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός, Τάλαντα, Σύρος
2281075404 / 6973842046
helpisart@gmail.com
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons