ΣΙΝΕΜΑ: The Ballad Of Buster Scruggs

Στα πλαίσια του αφιερώματος "Resting Sun" την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21.15, θα προβληθεί η ταινία "The Ballad Of Buster Scruggs"στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2).

www.facebook.com/events/536817887112671

Μέσα από αυτή την ταινία οι αδερφοί Coen θέλησαν να δείξουν την βια που επικρατούσε στην άγρια δύση.

Η αλήθεια είναι ότι είναι έτσι δομημένη η ταινία – σαν σπονδυλωτή ανθολογία διαφορετικών ιστοριών στο ίδιο περίπου χωροχρονικό πλάσιο – που μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος και τμηματικά, ως σειρά έξι επεισοδίων με διαφορετικούς πρωταγωνιστές το καθένα, συνολικής διάρκειας 130 λεπτών. Κάθε ιστορία είναι κι ένα διαφορετικό κεφάλαιο μιας φανταστικής ανθολογίας κλασσικών εικονογραφημένων της Άγριας Δύσης. Μετά το τέλος της καθεμιάς τους παρακολουθούμε κι εμείς στην οθόνη μέσω του κλασικού παλιομοδίτικου τρυκ, να γυρίζει η σελίδα και να εμφανίζεται η αρχή της επόμενης, με τον τίτλο, την κεντρική εικόνα και μια σημαδιακή φράση της πλοκής.

Μελαγχολική, κυνική, αστεία, τρυφερή, ρομαντική, σουρεαλιστική, σκληρή, πικρή, η σπονδυλωτή ταινία των αδελφών Κοέν χωρά μέσα στις έξι ξεχωριστές ιστορίες της, σχεδόν όλο το σινεμά τους σε ένα ακαταμάχητο πακέτο.

Οι χαρακτήρες των έξι «επεισοδίων» αυτής της ταινίας που το καθένα του θα στεκόταν αυτόνομο σαν μια υπέροχη μικρού μήκους ταινία, καλύπτουν όλη την γκάμα των ηρώων ενός γουέστερν, αλλά κι ολόκληρου του «κοενικού» σύμπαντος.


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons