Η δράση "100 κτήρια / 100 ιστορίες της Ερμούπολης" στην Εθνική Βιβλιοθήκη της ΠορτογαλίαςΣτη Λισσαβόνα, στο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Πορτογαλίας, αναρτήθηκε το poster της δράσης "100 κτήρια / 100 ιστορίες της Ερμούπολης", το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) προκειμένου να αποκαλύψει το περιεχόμενό του στους θεατές μέσα από ψηφιακές εφαρμογές.

Η "HERMeS" συμμετέχει στο Συνέδριο της EUROPEANA, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού αποθετηρίου πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Δράση "100 Κτήρια / 100 Ιστορίες"

100 κτήρια
Στην Ερμούπολη, 100 κτήρια θα αποκτήσουν μία επιγραφή με κωδικό QR και λίγα στοιχεία για το κτήριο. Σκοπός είναι οι επισκέπτες να τον σκανάρουν με το κινητό και να μάθουν μια Ιστορία...

100 ιστορίες
Κάτοικοι & Φίλοι της Ερμούπολης, Φορείς, Μαθητές, Φοιτητές, Πολιτιστικοί Οργανισμοί: Όλοι μπορούν να αφηγηθούν, να ζωγραφίσουν ή να γράψουν μια Ιστορία από το παρελθόν για την πόλη, τη ζωή, τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις ή και τα γεγονότα.

Για την Ερμούπολη
Με τη στήριξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Συμβουλίου της Ευρώπης και με την υλοποίηση του Ινστιτούτου Σύρου, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της σχέσης των κατοίκων με την πόλη τους και την προβολή της ιστορίας της Ερμούπολης στους επισκέπτες.

Μάθετα περισσότερα ΕΔΩ


Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons