100 Κτήρια / 100 Ιστορίες | Το Ινστιτούτο Κυβέλη100 Κτήρια / 100 Ιστορίες:
Το Ινστιτούτο Κυβέλη μας αφηγείται με το δικό του μοναδικό τρόπο την ιστορία του κτηρίου, της Σύρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης!

Η Ερμούπολη της Σύρου επιλέχτηκε ως έδρα του “Ινστιτούτου Κυβέλη” γιατί στο θέατρο “Απόλλων” το 1904 η Κυβέλη, 16 ετών, εμφανίζεται για πρώτη φορά δίπλα στο σύζυγό της Μήτσο Μυράτ με το θίασο του Κωσταντίνου Χρηστομάνου. Η μαρμαρόχτιστη πρωτεύουσα του Αιγαίου, μεγαλοαστική πόλη του 19ου αιώνα αντανακλά το πνεύμα και τον πολιτισμό της Ευρώπης και αποτελεί συνδετικό κρίκο ολόκληρης της Ελληνικής διασποράς. Το θέατρο “Απόλλων” που εγκαινιάζεται το 1864 φτιάχνεται στα πρότυπα των λυρικών ιταλικών θεάτρων. Νέα έργα γράφονται και παίζονται, ξένοι δημιουργοί μεταφράζονται και παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην Ερμούπολη. Αυτής της πολιτιστικής δημιουργίας τη συνέχεια επιλέγει να στηρίξει το Ινστιτούτο.

99 ακόμη κτήρια στην Ερμούπολη αποκτούν τη δική τους ψηφιακή ιστορία όπως τη διηγούνται κάτοικοι, επισκέπτες, φίλοι, οργανισμοί, φοιτητές, μαθητές, ακόμη και νήπια που αγαπούν αυτή την τόσο μοναδική πόλη.

Διάβασε και δες την ιστορία εδώ:
http://100-100-i9.mystrikingly.com/

Δες την ιστορία όπως την κατέγραψε και την διηγήθηκε το Ινστιτούτο Κυβέλη
Έλα να γράψεις και εσύ την Ιστορία της Ερμούπολης!

Η Δράση "100 Κτήρια / 100 Ιστορίες"

100 κτήρια
Στην Ερμούπολη, 100 κτήρια θα αποκτήσουν μία επιγραφή με κωδικό QR και λίγα στοιχεία για το κτήριο. Σκοπός είναι οι επισκέπτες να τον σκανάρουν με το κινητό και να μάθουν μια Ιστορία...

100 ιστορίες
Κάτοικοι & Φίλοι της Ερμούπολης, Φορείς, Μαθητές, Φοιτητές, Πολιτιστικοί Οργανισμοί: Όλοι μπορούν να αφηγηθούν, να ζωγραφίσουν ή να γράψουν μια Ιστορία από το παρελθόν για την πόλη, τη ζωή, τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις ή και τα γεγονότα.

Για την Ερμούπολη
Με τη στήριξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Συμβουλίου της Ευρώπης και με την υλοποίηση του Ινστιτούτου Σύρου, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της σχέσης των κατοίκων με την πόλη τους και την προβολή της ιστορίας της Ερμούπολης στους επισκέπτες.

Μάθετα περισσότερα ΕΔΩ
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons