Βιωματική Παρουσίαση του βιβλίου "Όταν το σώμα μιλάει"

Οι Εκδόσεις "Γιαλός" και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης σας προσκαλούν στην Βιωματική Παρουσίαση του βιβλίου "Όταν το σώμα μιλάει" της Susana Noemi Abigador την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.30.


Πληροφορίες: 2281088089

Η πρόσκληση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές, δασκάλους χορού, υποκριτικής, νηπιαγωγούς, θεατρολόγους, χοροθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. Σε εκείνους που ασχολούνται ήδη ή αρχίζουν τώρα να ασχολούνται με ομάδες και σε όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι στη σχέση «ψυχή – σώμα - έκφραση».

Η βιωματική παρουσίαση του βιβλίου θα αποκαλύψει το πώς η Σωματική Έκφραση δυναμώνει τη μαθησιακή διαδικασία και θα μας οδηγήσει στη γέφυρα που οδηγεί τη θεωρία στην πράξη.
Θα προσεγγίσουμε τα μέσα που δυναμώνουν τον κάθε εκπαιδευτικό ή τον άνθρωπο που έχει ανάγκη να αξιοποιήσει τη σωματική έκφραση, την τέχνη και τις τεχνικές της ως έναν πολύ δυναμικό τρόπο ανάπτυξης και μάθησης.

Το βιβλίο της Susana Noemi Abigador, είναι πολύ παραπάνω από ένα εγχειρίδιο με οδηγίες-σκέψεις
και έτοιμες ασκήσεις. Είναι ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα. Το βιβλίο της Susana ξεχωρίζει γιατί σε όλες τις σελίδες νιώθεις ότι η φωνή της σε συντροφεύει και απαντά στις απορίες και δυσκολίες που συναντάς την ώρα που ετοιμάζεις μία άσκηση. Οι προτάσεις για τη δημιουργία δικών σου μοναδικών ασκήσεων δίδονται σαν να γίνεται ένας ζωντανός διάλογος. Επιπλέον, πολύτιμο είναι το ειδικό κεφάλαιο που μιλάει για τη Σωματική Έκφραση στο Νηπιαγωγείο.

H μεθοδολογία και οι ασκήσεις, προσφέρονται εμπλουτισμένες με παρατηρήσεις και συμπεράσματα από μία πορεία συνεχούς διδασκαλίας 30 και ετών!

Βιογραφικό της SUSANA NOEMI ABIGADOR

H Susana γεννήθηκε στο Buenos Aires της Αργεντινής. Ξεκινώντας με διαφορετικές τεχνικές γύρω από τον χορό, (Βραζιλία), και στο θέατρο, διάλεξε και κατέληξε στη Σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης.
Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές της στην Μαδρίτη, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στην διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς, δασκάλους και νηπιαγωγούς.
Το 1986 έρχεται για να ζήσει στην Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει Σωματική Έκφραση, Βιωματική Μεθοδολογία, και το σύστημα Danza Vital που η ίδια δημιούργησε.
Από το 1988 και μέχρι το 2009 εργάστηκε στην «ΑΝΙΜΑ», Σχολή Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, διδάσκοντας Σωματική Έκφραση και Βιωματική Μεθοδολογία.
Από το 2009 συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο» , το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας», τον «Συναισθηματικό Κόσμο», με σχολές Χορού και Θεάτρου, στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Αγγλία, και Αργεντινή, για επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης, της τέχνης και της ψυχοθεραπείας.
Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία "Βάκχες" στο Ηρώδειο, με τον Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.ά.
Συνεχίζοντας την εκπαίδευσής της, παρακολούθησε ανάμεσα σε άλλα, σεμινάρια Χοροθεραπείας στην Αργεντινή το σύστημα της Maria Fux και στην Αθήνα, Πρωτόγονο Χορό με την καθηγήτρια της Σορβόννης France Sschott-Billmann, Ουδέτερη Μάσκα με τον Βέλγο καθηγητή Luc de Smet.
Όμως η "μεγάλη εκπαίδευση" δηλώνει ότι έρχεται από τον πλούτο που προσφέρει η ίδια η διδασκαλία, η οποία την φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Η συμμετοχή τους στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει.

Περισσότερα σχόλια δείτε στην ομάδα του βιβλίου και σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή.

Για να πάρετε μία γεύση δείτε την στις ομιλίες της

Άλλες αναφορές και συμμετοχές

Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons