25ος Δρόμος Ειρήνης 2019

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε στο πλαίσιο των σχολικών εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο (1973) και την επακόλουθη τουρκική εισβολή στη Κύπρο (1974), διοργανώνει τον «25ο Δρόμο Ειρήνης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 14:30 με την επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων από φιλοξενούμενους Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές της χώρας μας. Στη συνέχεια θα δοθεί η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής (ώρα:15:15), κατόπιν η εκκίνηση της μεσαίας διαδρομής (ώρα 15: 30) και τέλος η εκκίνηση της μικρής διαδρομής (ώρα 15:45).

Το πολιτιστικό, ιστορικό και πολιτισμικό αυτό γεγονός, εκφράζεται με αθλητικό, αλλά όχι αγωνιστικό χαρακτήρα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια πλαισιώνουν την εκδήλωση αυτή και συμμετέχουν, ως δρομείς Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Βαλκανιονίκες, οι οποίοι τιμούνται από το σχολείο μας και από την Περιφέρεια, για τη συνολική προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν, εκτός των μαθητών/τριων και φοιτητών/τριων της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η όλη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Αρχικά, θα υπάρξει η δυνατότητα επίδειξης των αθλημάτων από τους/τις Ολυμπιονίκες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα, θα γίνει επίδειξη Άρσης Βαρών γυναικών, Ταε Κβο Ντο, Ιστιοπλοΐας και Ελεύθερης Πάλης.

Κατόπιν, θα δοθεί η εκκίνηση του «25ου Δρόμου Ειρήνης», ως εξής:
  1. Μεγάλη διαδρομή, συνολικής απόστασης 4.5 χιλιομέτρων, η οποία θα καλυφθεί από σπουδαστές/τριες της Α.Σ.Ε.Ν. ΣΥΡΟΥ και φοιτητές/τριες του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στη Σύρο και κάθε άλλο/η ενδιαφερόμενο/η της τυπικής ή μη τυπικής Εκπαίδευσης. Εκκίνηση από την πλατεία Μιαούλη, διαδρομή προς Άγιο Νικόλαο, Δόξα, Βροντάδο, Ξηρόκαμπο, Λαλακιά, ΙΚΑ, παραλιακή οδός, Ερμού, επιστροφή στην πλατεία Μιαούλη και τερματισμός.
  2. Μεσαία διαδρομή, συνολικής απόστασης 3.0 χιλιομέτρων, θα καλυφθεί από μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκκίνηση από την πλατεία Μιαούλη προς οδό Ερμού, προς Σταματίου Πρωίου, προς ΙΚΑ, πλατεία Ηρώων, επιστροφή από την παραλιακή οδό, Ερμού, επιστροφή στην πλατεία Μιαούλη και τερματισμός.
  3. Μικρή διαδρομή, συνολικής απόστασης 1.0 χιλιομέτρου, θα διανυθεί από μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκκίνηση από την Πλατεία Μιαούλη, οδός Ερμού, παραλιακή οδό προς πλατεία Κανάρη, επιστροφή από παραλιακή οδό προς Ερμού, επιστροφή πάλι στην πλατεία Μιαούλη και τερματισμός.
Σημείωση: Όλοι/ες οι αθλητές/τριες θα τρέξουν πίσω από ένα στεφάνι Δάφνης, το οποίο θα φέρει ο/η προπορευόμενος/η μαθητής/τρια και θα εναλλάσσει με τους/τις υπόλοιπους/ες συμμετέχοντες/ουσες, ανά διαδρομή. Θα καταβληθεί προσπάθεια, έτσι ώστε όλοι/ες οι δρομείς να τερματίσουν ταυτόχρονα στην πλατεία Μιαούλη.

Μετά του πέρας του «25ου Δρόμου Ειρήνης», όλοι/ες οι δρομείς θα κατευθυνθούν στην πλατεία Τσιροπινά, όπου και θα τελεστεί Τρισάγιο στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων από τα σχολεία και τις τοπικές αρχές, οι χαιρετισμοί των επισήμων, οι απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές/τριες και τέλος, θα δοθούν αναμνηστικά βραβεία στους/τις πρωταθλητές/τριες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών/τριων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετέχουν ως δρομείς στον «25ου Δρόμου Ειρήνης» θα πρέπει να κατατεθούν, από τους Γονείς/Κηδεμόνες, ψηφιακά μέσω του παρακάτω υπερσυνδέσμου: https://forms.gle/YTnmp4wuqW91h2yU6

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 1ο Γυμνάσιο Σύρου (Ερμούπολη 841 00, τηλ. 2281082359).Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons