Ομαδική έκθεση τέχνης «Σπίτια από Θαλασσινό Νερό»Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2019», πραγματοποιείται η ομαδική έκθεση τέχνης «Σπίτια από Θαλασσινό Νερό», στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη», από 17 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2019.

Στην έκθεση αυτή οι καλλιτέχνες ερευνούν το θέμα των πόλεων που χάθηκαν και αναδομήθηκαν, τα σπίτια που στέγασαν ιστορία και πολιτισμό – το ανθρώπινο σώμα ασφαλές σε ένα νέο τόπο. Αφηγήσεις από πολλαπλές μνήμες αποκαλύπτονται στο θεατή. Σε μια πολυεπίπεδη πλοκή εκφραστικών μέσων oι μαρτυρίες γίνονται σε πρώτο πρόσωπο ή εξάγονται από το κοινωνικό ασυνείδητο. Οι πόλεις μας στη Μεσόγειο – φτιαγμένες από “αλμυρό νερό” - διατηρούν την κοινή ιστορία των κατοίκων και των επισκεπτών τους. Ένας πολιτισμός που εντοπίζεται στις κατοικίες. Η Σύρος-Ερμούπολη είναι ένα εργαστήριο αλληλεπιδράσεων στο αστικό τοπίο, με θέα ή περιτριγυρισμένα από το Αιγαίο, τα σπίτια της είναι κατασκευασμένα από στοιχεία ενός τρομερού θαλασσινού ταξιδιού, επιβίωσης και μετατόπισης ανθρώπων σε μια νέα γη. Ολόκληρες Πόλεις με “Σπίτια από Θαλασσινό Nερό” στέκονται ψηλά και μυστηριακά, καλώντας μας να αναλογιστούμε την προέλευσή τους, να εντοπίζουμε το σώμα μας σε στρώματα νοημάτων που κρύβονται προσεκτικά μέσα στα έργα τέχνης, ώστε να κατασκευάσουμε μοναδικές, δικές μας ιστορίες μέσα στο χρόνο.


Εγκαίνια: Σάββατο 21/9, 21:00

Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 και 19:00-23:00
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons