ΕΚΘΕΣΗ: Τα συστατικά του κλεινού άστεως | Κώστας Σπυρόπουλος

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο "Τα συστατικά του κλεινού άστεως" θα φιλοξενηθεί από 3 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Στις σύγχρονες φημισμένες πολυάνθρωπες πόλεις μας, αυτές που γέννησαν την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, οι άνθρωποι συνυπάρχουν, συνευρίσκονται και συμπορεύονται, γιατί αυτό που λέγεται πολιτισμός επέτρεψε να ψηλαφίσουμε και να κατανοήσουμε τα κοινά μας χαρακτηριστικά. Αυτά που αποτελούν ιδιωματισμούς της υπόστασής μας. Που με άλλα λόγια αποτελούν αρθρωμένη δήλωση πολιτισμού. Νοιώθω ότι είμαι ένα μόριο αυτού του συνόλου που μπορεί να προσλαμβάνει ερεθίσματα να τα τροποποιεί και να τα ξαναστέλνει προς την κοινωνία. Χαρακτηρίζομαι από αποφασιστική αισιοδοξία, που αποτυπώνεται στα έργα μου και δεν γίνεται αντιληπτή, μόνον από εκείνους τους θεατές που δεν την συμμερίζονται. Τα πρότυπά μου καθορίζονται από μια βαθειά απόφαση να προσεγγίσω τον σύγχρονο κόσμο με θετική διάθεση. Ότι είναι καλό και χρήσιμο για την ζωή μας είναι αυτό που είναι δημόσιο και το μοιραζόμαστε με την κοινότητα. Η τέχνη μπορεί να διακρίνει ότι η σύγχρονη βιομηχανία δημιουργεί αντικείμενα με αδιαμφισβήτητη πλαστική αξία. Βλέπω τις μηχανές σα φόρμες γεμάτες νόημα που υπάρχουν σ’ ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυτοκινητοδρόμους, σήματα τροχαίας, βιτρίνες, διαφημίσεις. Αυτά τα αντικείμενα τα μεταφέρω σ’ ένα υποθετικό χώρο όπου η φαντασία και η πραγματικότητα συναντιούνται και αλληλοδιαπλέκονται γεννώντας νέες μορφές πολιτισμού.

Εγκαίνια: Τετάρτη 4/9, 19:30

Ώρες Λειτουργίας:11:00–13:00 και 18:00–22:00
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons