[ΑΝΑΒΟΛΗ] ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Ο Αρμένης

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2019», πραγματοποιείται την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00, η θεατρική παράσταση «Ο Αρμένης», της Χαράς Κοσεγιάν στο θέατρο Απόλλων.


Η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση «Ο Αρμένης», που θα πραγματοποιούνταν στο Θέατρο Απόλλων στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας.

“O ΑΡΜΕΝΗΣ” είναι η δραματοποίηση του ομότιτλου λογοτεχνικού διηγήματος της Χαράς Κοσεγιάν ( από το βιβλίο «Η ΛΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ», εκδ. «ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ» ), με χρήση αυθεντικού πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού.

Παίζοντας με σκηνικές δράσεις και εικόνες πάνω στην ιδέα του πώς το συλλογικό επηρεάζει την ατομικότητα, το διήγημα εντάσσει το μικρόκοσμο ενός αυθεντικού προσώπου στο μεγάλο γεγονός της γενοκτονίας των Αρμενίων, του Β” Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου, πετυχαίνοντας να καταδείξει πόσο αδύνατες είναι οι υπερβάσεις για τους ανθρώπους των οποίων τη ζωή όρισαν άλλοι, χαράζοντας γραμμές στο χάρτη, εξασφαλίζοντας σφαίρες επιρροής και «καθαρές» περιοχές, βυθίζοντας τους στην απαξίωση και κουρελιάζοντάς τους το όνειρο.

Η θεατρική μεταφορά του κειμένου διασχίζει όλα τα τοπία ερμηνείας: λέξεις, ηθοποιοί, μουσική και εικόνα, βαλμένα στον αλχημικό καταλύτη της θεατρικής σκηνής, αλληλεπιδρούν για να φέρουν στην επιφάνεια αυτά τα βαθιά, ανέκφραστα συναισθήματα που γράφουν την ατομική “μικρή” ιστορία του καθενός μας και στιγματίζουν τις μνήμες και τις ζωές μας…

Συντελεστές:
Διασκευή : Τάσος Μπλάτζιος
Σκηνοθεσία : Τάνια Κίτσου- Τάσος Μπλάτζιος
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Κοστούμια-Μακιγιάζ: Λάζαρος Μήλιος
Σκηνικό : Τάνια Κίτσου
Τραγούδι επί σκηνής : Βούλα Πελεκάνου
Μουσική επένδυση: Παραδοσιακή Αρμένικη μουσική και τραγούδια
Video art: gcl.dp productions Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου
Οπτικοακουστικό υλικό: Περιοδικό ΑΡΜΕΝΙΚΑ-
-Μάικ Σιλιγκιριάν, Κρισταμπόρ Μισικιάν

Παίζουν:
Αρμένης: Τάσος Μπλάτζιος
Μάνα-Σύζυγος: Βούλα Πελεκάνου
Κόρη: Μαρία Καστάνη

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της ΑΡΜΕΝΙΑΣ.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ φοιτητικό, νεανικό (έως 25 ετών) και άνω των 65.
Προπώληση: 8 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ μειωμένο
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons