7ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου (4-6.10.2019)Το Syros Jazz Festival, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, είναι ένας συνδυασμός συναυλιών, προβολών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Και σε αυτήν, την έβδομη κατά σειρά διοργάνωσή του, φέρνει στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων σπουδαία ονόματα από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή της τζαζ.

Περισσότερες πληροφορίες στο syrosjazzfestival.gr.


Το Syros Jazz Festival δημιουργήθηκε από την αγάπη των Συριανών Βαγγέλη Αραγιάννη και Γιάννη Ρούσσου για την Jazz μουσική. Ξεκίνησε το 2013, αλλά οι συντελεστές του είχαν διοργανώσει πολλές σημαντικές συναυλίες τα προηγούμενα χρόνια, αρχίζοντας από το 2016. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν το 2010 η παρουσία δυο μεγάλων αμερικανών καλλιτεχνών του βοκαλίστα Miles Griffith και του ντράμερ Clarence Penn. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από συναυλίες, περιλαμβάνει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού και προβολές ταινιών με θέμα την jazz, στο Θέατρο Απόλλων, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποτελούν τον επίλογο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον μήνα Οκτώβριο, το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού στο νησί.

4-6.10.2019
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος δωρεάν
Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons