ΕΚΘΕΣΗ: Αρχέγονο Μέλλον (Ύλη, Λόγος, Ήχος) | Βένια Δημητρακοπούλου

Hφαιστειακή πέτρα, ορείχαλκος, πηλός, μάρμαρο, μέταλλο και φως, κινεζικό χειροποίητο χαρτί και ήχος είναι οι πρώτες ύλες με τις οποίες η Βένια Δημητρακοπούλου πλάθει τον εικαστικό της κόσμο. Έναν κόσμο που έχει ως πρωταγωνιστές του την Ύλη, τον Λόγο και τον Ήχο και τον οποίο εξερευνά με αρχαιολογική διάθεση για να εντοπίσει τις ρίζες του. Η «ανασκαφή» της φέρνει στο φως έναν διάλογο μεταξύ ευθραυστότητας και σταθερότητας, εφήμερου και αιώνιου και τελικά τις «ρίζες» ενός Αρχέγονου Μέλλοντος.

Γνωστή κυρίως από τους εμβληματικούς Προμαχώνες της που κοσμούν τον αύλειο χώρο του μεγαλύτερου και πλουσιότερου μουσείου της Ελλάδας, του Εθνικού Αρχαιολογικού, επί της οδού Πατησίων, η Βένια Δημητρακοπούλου επιλέγει να παρουσιάσει μια ακόμη πτυχή της εικαστικής της προσωπικότητας σε μια διαφορετική κλίμακα. Γι’ αυτό και εκθέτει προσωπικές σκέψεις, όνειρα, επιθυμίες και μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν την κρίση και τη συγκίνησαν καταγεγραμμένες στο χαρτί, ήρωες της ελληνικής αλλά και της προσωπικής της μυθολογίας στην πέτρα μαζί ήχους που δοκιμάζουν να υποκαταστήσουν την ύλη προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να «ξεφυλλίσουν» με τις αισθήσεις της όρασης και της ακοής ως ενιαίο σύνολο τα ξεχωριστά κεφάλαια της εικαστικής της πορείας.

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Αλτουβάς

Μια μοναδική έκθεση με μεγάλη προβολή για το νησί μας παρουσία του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Efisio Luigi Marras.

Η έκθεση πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός.

20/7 - 1/9/2019
Πινακοθήκη Κυκλάδων


Εγκαίνια: Παρασκευή 20/7, 20:30

Ώρες Λειτουργίας: 10:30-13:00 και 18:00-22:00 (Δευτέρα κλειστά)

Επίσημη Ιστοσελίδα: https://dimitrakopoulou.com
Facebook Σελίδα: www.facebook.com/venia.dimitrakopoulou.art
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons