ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Ηλέκτρα

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «ΑΠΟΛΛΩΝ», παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα» στο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη στις 23, 24 και 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00.


Η υπόθεση του έργου:

Η Ηλέκτρα ζει στο Άργος θρηνώντας τον πατέρα της Αγαμέμνονα και κατηγορώντας ανοιχτά τη μητέρα της Κλυταιμνήστρα και τον άντρα της Αίγισθο για τη δολοφονία του. Περιμένει την επιστροφή του αδελφού της Ορέστη για να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα τους και να πάρει τον θρόνο που δικαιωματικά του ανήκει. 
Ο Ορέστης, με σύμβουλο τον παιδαγωγό του και βοηθό τον φίλο του Πυλάδη, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με σκοπό να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Για να πετύχει τον σκοπό του, εμφανίζεται πρώτα ο παιδαγωγός, για να αναγγείλει στην Κλυταιμνήστρα ότι ο Ορέστης έχασε τη ζωή του σε ιππικό αγώνα, και έπειτα ο ίδιος ο Ορέστης με τον Πυλάδη φέρνοντας ένα αγγείο που υποτίθεται πως περιέχει τις στάχτες του Ορέστη. 
Στο άκουσμα του θανάτου του αδελφού της και έχοντας χάσει πια κάθε ελπίδα η Ηλέκτρα θρηνεί τόσο σπαρακτικά, ώστε ο Ορέστης συγκινημένος από τον θρήνο της αναγκάζεται να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Ακολουθεί η ματωμένη εκδίκηση με τον φόνο της Κλυταιμνήστρας και του Αίγισθου από το χέρι του Ορέστη και την ηθική αυτουργία της Ηλέκτρας.

Διάθεση των εισιτηρίων από:
- το εκδοτήριο της Λογισμικής, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- τα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα
- τον διαδικτυακό τόπο ticketservices.gr
- τον διαδικτυακό τόπο tickets.public. gr
- το τηλεφωνικό κέντρο της Λογισμικής (210 7234567)
- καθώς και το ταμείο του Θεάτρου Απόλλων Σύρου (για τις παραστάσεις της Σύρου)

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία Θεάτρου 12 €
Θεωρεία Ισογείου και Α΄ ορόφου 10€
Α΄ και Β΄ Εξώστης 8€


Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons