ΕΚΘΕΣΗ: Οδοιπορικό στη ζωγραφική | Ανδρέας ΠαταριάςΣτο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2019», πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Παταριά «Οδοιπορικό στη ζωγραφική», στην έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου 2019

«Αποτελεί εσωτερική μου ανάγκη να μεταφέρω στον καμβά την ομορφιά του ελλαδικού χώρου και το “οδοιπορικό” μου αυτό ( εξ ου και ο τίτλος της έκθεσης μου) αποτυπώνεται στα έργα που επιθυμώ να εκθέσω στη Σύρο, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος 2019. 
Τα προς έκθεση έργα-ελαιογραφίες είναι εμπνευσμένα από διάφορα μέρη της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου κυρίαρχο ρόλο έχουν τα τάνκερ.
Πάντα με εντυπωσίαζαν αυτά τα τεράστια πλοία και όταν αντίκρισα ένα από πολύ κοντά μέσα στη δεξαμενή “ΒΙΟΛΑΝΤΩ” ένιωσα δέος στη θέα του τεράστιου όγκου που πρόβαλε μπροστά μου. Αποφάσισα ότι η εικόνα αυτή έπρεπε να τη μεταφέρω στον καμβά και έτσι άρχισα να περιεργάζομαι τα προς επισκευή τάνκερ και τους γερανούς στο Νεώριο, και να σκέφτομαι τον καλύτερο δυνατό τρόπο να τα αποτυπώσω. 
Η έκθεση θα περιλαμβάνει και κάποια έργα, που παραπέμπουν στην αναζήτησή μου σε άλλες φόρμες και θέματα.»

Εγκαίνια: Σάββατο 03/08, 21:00

Ώρες Λειτουργίας: 11:00–14:00 & 19:00–22:00


Γραφείο Επικοινωνίας Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons