"Σουρής ο σατιρικός, ο προφητικός" του Πασχάλη Τόνιου

Ο Πασχάλης Τόνιος, μετά την επιτυχία στο Παλλάς, παρουσιάζει το μουσικό του έργο "Σουρής ο σατιρικός, ο προφητικός" στο Θέατρο Απόλλων στις 6 και 7 Αυγούστου 2019 στις 21.00.

Μια μοναδική μουσικοαφηγηματική παράσταση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Γεωργίου Σουρή στην γενέτειρα του τη Σύρο. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το έργο του "Η Καθέρεσις" σε σκηνοθεσία του ιδίου του Γεωργίου Σουρή.

Παίζουν: Πασχάλης Τόνιος, Γρηγόρης Βαλτινός, Βασιλική Καρακώστα

Συμμετέχουν: Ηθοποιοί θεατρικού ομίλου της Σύρου "Ο ΣΟΥΡΗΣ", το φωνητικό σύνολο "Φωνές της Σύρου" και ο Γιώργος Μιχαλάκης

Μαζί με το έξοχο μουσικό σύνολο, στο βιολί ο Κυριάκος Γκουβέντας.

Όπως δηλώνει ο Πασχάλης Τόνιος: «Ο λόγος που με ώθησε να μελοποιήσω τον Γεώργιο Σουρή ήταν αφ’ ενός, ο σεβασμός που αισθάνομαι για το ιστορικό αυτό πρόσωπο και το σημαντικό και άκρως επίκαιρο ποιητικό του έργο, γραμμένο με την αιχμηρή, γενναία και πνευματώδη του πένα, με το ιδιαίτερο και χαρισματικό αυτοσαρκαστικό του χιούμορ. Αφ’ ετέρου, η κοινωνική ευθύνη που ένιωσα ως δημιουργός, μελετώντας τον, αφού η διαχρονική ποίησή του φωτίζει κριτικά τη σύγχρονη πραγματικότητα».


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons