"Σουρής ο σατιρικός, ο προφητικός" του Πασχάλη Τόνιου

Ο Πασχάλης Τόνιος, μετά την επιτυχία στο Παλλάς, παρουσιάζει το μουσικό του έργο "Σουρής ο σατιρικός, ο προφητικός" στο Θέατρο Απόλλων στις 6 και 7 Αυγούστου 2019 στις 21.00.

Συμμετέχουν: Ηθοποιοί Θεατρικού Ομίλου της Σύρου "Ο ΣΟΥΡΗΣ" Γιάννης Δεσύπρης, Γιώργος Βαρθαλίτης, Γιάννης Παλαιολόγος, Βιργινία Χαρμπάτση, το φωνητικό σύνολο "ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ" και ο Γιώργος Μιχαλάκης.

Μαζί με το ‘’ΕΞΟΧΟ’’ μουσικό σύνολο, στο βιολί ο Κυριάκος Γκουβέντας.

Μια μοναδική μουσικοαφηγηματική παράσταση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΗ.

Θα παρουσιαστούν και αποσπάσματα από το έργο του "Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΙΣ" που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1901 στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ σε σκηνοθεσία του ιδίου του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΗ

Το Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” αποτελεί έμβλημα της οικονομικής και πολιτιστικής άνθισης της Ερμούπολης του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που κατασκευάστηκε μόλις μέσα σε δύο έτη (1862-1864), και γνώρισε χρόνια χρυσής ακμής φιλοξενώντας στη σκηνή του διακεκριμένους καλλιτέχνες και θιάσους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2014, συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής περνώντας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με στόχους εκτός από τη φιλοξενία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό του.

Το μουσικό έργο του Π.Τ. βασισμένο στην σατιρική ποίηση του «Αριστοφανικού» ποιητή Γεώργιου Σουρή, ο οποίος με το αιχμηρό και αυτοσαρκαστικό του χιούμορ παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρος και αφοπλιστικά αληθινός.

Τιμές εισιτηρίων:
18€ πλατεία και Α Θεωρείο
16€ Β Θεωρείο
12€ Α Εξώστης
10€ Β Εξώστης

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: TAMEIΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΤΗΛ. 2281085192
Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr
Λίγα λόγια για τον Γεώργιο Σουρή:
Ο Γεώργιος Σουρής είναι ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, έχοντας χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης». Γεννήθηκε το 1853 στην Ερμούπολη της Σύρου και πέθανε το 1919 στο Νέο Φάληρο. Εξαίρετος δημοσιογράφος της έμμετρης σάτιρας των γεγονότων της εποχής, σε ηλικία 30 ετών εξέδωσε την έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα «Ο Ρωμηός», η οποία κυκλοφόρησε σχεδόν μέχρι το θάνατό του. Έγραψε επίσης αρκετές έμμετρες κωμωδίες. Μέσα από το έργο του σχολίαζε την καθημερινότητα, το λαό και τους άρχοντες, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα της εποχής. Ο Συριανός Γεώργιος Σουρής έχει προταθεί 5 φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Λίγα λόγια για τον Πασχάλη Τόνιο:
Ο Πασχάλης Τόνιος έκανε το ντεμπούτο του ως μουσικός κι ερμηνευτής δίπλα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις τον παρότρυνε να ασχοληθεί εκτός από την ερμηνεία του και με τη σύνθεση για την οποία και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Ιθάκης. Το ρεπερτόριο του ως ερμηνευτής περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της νεότερης έντεχνης μουσικής παράδοσης. Έργα του έχουν παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και σε χώρους όπως το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στην Παλαιά Βουλή, στην Πνύκα στην Αρχαία αγορά ενώ έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες, ενδεικτικά: Μίκης Θεοδωράκης, Milva, Μίμης Πλέσσας, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, και πολλοί άλλοι. www.tonios.gr


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons