ΕΚΘΕΣΗ: Κυκλαδικοί Κήποι | Μαρία ΤζιροζίδουΣτο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2019», πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Τζιροζίδου με τίτλο «Κυκλαδικοί Κήποι», από 3 έως 9 Ιουλίου 2019, στο Πρώην Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου.

Εγκαίνια: Τετάρτη 03/07, 20:00
Ώρες Λειτουργίας: 19:30 - 23.00


Η Μαρία Τζιροζίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ζει και εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στα δημόσια σχολεία της Σίφνου.

Η τελευταία της δουλειά ονομάζεται «Κυκλαδικοί Κήποι». Σε αυτή, η καλλιτέχνης προσπαθεί να αποδώσει και να μεταδώσει την ατμόσφαιρα του τοπίου των κήπων του άμεσου περιβάλλοντός της και με αυτόν τον τρόπο να προτείνει τη δική της ιδιαίτερη προσέγγιση της κυκλαδίτικης αισθητικής. Η επανάληψη των φυτικών μοτίβων, τα πράσινα του χειμώνα, τα μωβ της ανεμώνας, τα κίτρινα, τα καφέ και οι ώχρες του καλοκαιριού, τα αγριολούλουδα της άνοιξης αποτελούν την έμπνευση της.
Η ρευστότητα και η δροσιά της ακουαρέλας και η πυκνότητα και η υφή του λαδιού είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί για να αποδώσει τη συγκίνηση που της προκαλεί αυτό το τοπίο.

Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει εκθέσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons