ΕΚΘΕΣΗ: Σουρεάλ Αποφθέγματα | Καλλιρόη Πανάγου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2019», πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής της Καλλιρόης Πανάγου «Σουρεάλ Αποφθέγματα», από τις 1 έως τις 15 Αυγούστου 2019, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου.


Η εικαστικός Καλλιρρόη Πανάγου, απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, δημιουργεί σουρεαλιστικές καλλιτεχνικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας ως υλικό τη νερομπογιά και το στυλό.

Η ασυνείδητη και χωρίς σκέψη παράθεση απροσδόκητων εικόνων, που με μια πρώτη ματιά, ίσως να φαντάζουν μεταξύ τους ασύνδετες, είναι αποτέλεσμα ενός ψυχικού αυτοματισμού, μίας εικαστικής παράθεσης που δεν βασίζεται στη λογική, αλλά σε μία αυθόρμητη δημιουργική στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι ονειρικές-σουρεαλιστικές σκηνές, συνοδευόμενες από εσωτερικές σκέψεις της ίδιας της εικαστικού. 

Τα παραπάνω, λειτουργούν συνδυαστικά, δημιουργώντας ένα εξωπραγματικό περιβάλλον, που μας προτρέπει να το εξερευνήσουμε και να το ανακαλύψουμε. Όσο περισσότερο διεισδύουμε στον καλλιτεχνικό νου, τόσο ανακαλύπτουμε ασυνείδητους συμβολισμούς, νοήματα και συναισθήματα που τελικά θέλουν να εκφράσουν κάτι. Μέσω αυτής της διαδικασίας, διαφαίνεται ότι το ασυνείδητο μπορεί να δημιουργήσει απόψεις, κρίσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές.


Εγκαίνια: Πέμπτη 1 Αυγούστου, ώρα 19:30

Ώρες λειτουργίας: 18:30- 22:30

Επιμέλεια Έκθεσης: Πανάγου Αικατερίνη
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons