«Εν Ερμουπόλει» | Ο Γιώργος Νταλάρας τιμά τον Μάνο ΕλευθερίουΗ Walnut Entertainment με μεγάλη τιμή ανακοινώνει την συνεργασία της με τον κορυφαίο Έλληνα ερμηνευτή Γιώργο Νταλάρα που είναι βασισμένη στον λόγο του ποιητή και στιχουργού, Μάνου Ελευθερίου.

Η συνεργασία έχει δύο σκέλη: Πρώτα το τραγούδι «Εν Ερμουπόλει» που έγραψαν ο Μάνος Ελευθερίου και ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής, αφιερωμένο στη Σύρο. Το single οπτικοποιήθηκε από τον Νίκο Σούλη σε ένα ευρηματικό video clip όπου ο Μάνος Ελευθερίου «συναντά» τον Γιώργο Νταλάρα, σε μαγικά στιγμιότυπα και εικόνες της Σύρου. Ο χρόνος, ο τόπος και η μαγεία συνυπάρχουν σε ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε στις 27 Ιουνίου 2019 από την Walnut Entertainment.


ΕΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙ

Τρελή σελήνη μάγισσα γριά
Σαν φάντασμα στου Μάκβεθ τα λιβάδια
Που τρώει τα σπασμένα τα γυαλιά
Και τα σκυλιά χορταίνουν με σμαράγδια

Το Πλοίο γι’ άλλους κήπους ξεκινά
Μεγάφωνα σκορπούν την «Κομπαρσίτα»
Το έξωμο σου φόρεμα πεινά
Θα γίνουν όλα απόψε αυτή τη νύχτα

Στης Σύρας τ’ ανοιχτά, το κύμα που αλυχτά
Στην κόψη του καιρού
Του κόσμου του αλμυρού

Σκιές στον Άδη – ρούχα του νερού –
Βομβαρδισμένο σκοτεινό τοπίο
Μιας εποχής του κόσμου, του αλμυρού
Και μιας αποκριάς το προσωπείο

Μητρόπολη, παρέλαση, φωνές
Κι η Μπάντα με τα χάλκινα στο χιόνι

Αρχαίοι συγγραφείς, περγαμηνές
Της Τέχνης μου θα γίνουν οι Δαιμόνοι

Πικρά Νησιά κοχύλια της ψυχής
Αισθήματα που ζουν μεσ’ τη φορμόλη
Μια πιστολιά στην άκρη της ζωής
Γράμμα στερνό που αρχίζει Εν Ερμουπόλει..!

Στη συνέχεια, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε δίσκο ο «Νοητός Λύκος», η σημαντική παράσταση του τελευταίου έργου του Μάνου Ελευθερίου που μελοποιήθηκε από τον Γιώργο Ανδρέου και παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Οκτώβριο 2018. Η παράσταση ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σε δίσκο τον Σεπτέμβριο του 2019 με ερμηνευτές τον Γιώργο Νταλάρα, τον Χρήστο Θηβαίο και την Μάρθα Φριτζήλα.

Ο «Νοητός Λύκος» θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτική έκδοση με ιδιαίτερη εικαστική πρόταση και θα παρουσιαστεί στο κοινό σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στο σπουδαίο αυτό έργο.


Εγγραφείτε στο επίσημο Youtube Channel της Walnut Entertainment και ταξιδέψτε στις πιο σημαντικές μουσικές διαδρομές: https://bit.ly/2WtvvYN
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons