Παρουσίαση βιβλίου "Ταξιδεύοντας" του Λευθέρη Πλακίδα

Οι Eκδόσεις Sportbook και ο Λευθέρης Πλακίδας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00
στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
www.facebook.com/events/465032734068239/

θα μιλήσουν:
•Αλέξανδρος Παπανδρέου, Σεφ
•Χρήστος Γαρέφης, Παγκόσμιος πρωταθλητής τριάθλου
•Άρης Γαβριελάτος, Δημοσιογράφος
•Αντώνης Κουσουνάδης, Επικοινωνιολόγος
•Ανθή Αγγελοπούλου, Δημοσιογράφος
•Αθηνά Κωδωνά, Μεταφράστρια & καθηγήτρια

Ανάγνωση κειμένων: Γιάννης Δεσύπρης

Θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από την τουριστική ανάπτυξη της Σύρου και τους τρόπους που μπορεί να γίνει μέσα από τον αθλητικό, γαστρονομικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Σας περιμένουμε!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Η Ελλάδα ένα ταξίδι. Έχει αυτή η χώρα τόσες περιοχές, μικρές και μεγάλες, γνωστές και άγνωστες, που όσο και αν ταξιδεύεις, δε θα μπορέσεις να τις ανακαλύψεις όλες. Άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά. Με τις ζωές τους, κάνουν τους τόπους που ζούνε μοναδικούς.
Αυτό που αγαπώ πάνω από όλα είναι να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω ανθρώπους που ζούνε τη ζωή. Εκείνη που επέλεξαν.

Αυτό ήταν το όνειρο μου από νεαρός δημοσιογράφος, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα, με την ευλογία του νονού μου Αριστοτέλη Πλακίδα, να ταξιδεύω όσο μπορώ γιατί μόνο έτσι θα μάθω πραγματικά τον κόσμο και τον εαυτό μου.

Πολλοί μέσα στις σελίδες που θα διαβάσετε είναι άνθρωποι που ζουν σε τόπους που δεν είναι στο κέντρο της επικαιρότητας, σε σημεία της χώρας που έχουν κάτι μαγικό. Όταν ταξιδεύεις στην Ελλάδα ανακαλύπτεις γιατί είμαστε το Κέντρο του Κόσμου. Γιατί εδώ υπάρχουν όλα όσα θα ήθελε μία ανθρώπινη ύπαρξη με αισθητική και πολιτισμό να βρει μαζεμένα. Αν μπορεί να τολμήσει να κουνηθεί από την ασφάλεια της ακινησίας και να βγει εκεί έξω. Με το βλέμμα στον ορίζοντα, στις ευκαιρίες που έρχονται.

Με φωτογραφίες και με λέξεις δημιούργησα μία θάλασσα στην οποία αρμενίζω όλα αυτά τα χρόνια προτείνοντας όσα ανακάλυπτα και προσπαθώντας να εμπνεύσω και άλλους να λύσουν τους κάβους και να βγουν στα ανοιχτά. Ταξιδεύοντας.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons