Ομιλία για τη ζωή και το έργο του Συριανού Στυλιανού Λυκούδη

Στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας στην Σύρο και της  Έκθεσης για τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821 - 1945 "Μεθ' Ορμής Ακαθέκτου" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις 20.00 στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, ομιλία του Δημοσιογράφου - Ιστοριογράφου κ. Παναγιώτη Κουλουμπή για τη ζωή και το έργο του Συριανού Αξιωματικού και Ακαδημαϊκού Στυλιανού Λυκούδη, εμπνευστή και δημιουργού της Ελληνικής Υπηρεσίας Φάρων καθώς και για την Ιστορία της Τελευταίας Σημαίας που κυμάτισε στον Συριανό Ιστορικό Φάρο πριν την κατάληψη της Σύρου από τους Γερμανούς.

Ο Υποπλοίαρχος Αθανάσιος Παπαδημητρόπουλος της Υπηρεσίας Ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού και παρουσία απογόνων του τελευταίου ηρωϊκού φαροφύλακα του Φάρου της Σύρου, θα ακούσουμε την συγκινητική και ηρωική ιστορία πως διέσωσε την Ελληνική σημαία του φάρου απο τους Γερμανούς για να την έχουμε σήμερα σημαντικό και διδακτικό έκθεμα στην Σύρο άδω που κυμάτισε για τελευταία φορά… Να ξανά - κυματίζει…

Θα προβληθεί Σπάνιο Φωτογραφικό και Αρχειακό Υλικό.
Ο Παναγιώτης Κουλουμπής είναι δημοσιογράφος με ειδικότητα την ερευνα της ιστορία, ιστοριογράφος μέλος της UNESCO.
Είναι ιδρυτής του SYROS STORIES μιας μη κερδοσκοπικης ομάδας για την έρευνα καταγραφή, συλλογή και προστασία της Συριανής ιστορίας.
Συνεργάζεται με διάσημα ελληνικά και ξένα ιδρύματα ιστορίας, δημοσιεύει τακτικά ιστορικά άρθρα και έρευνες και δίνει ομιλίες για την ιστορία της Σύρου.
Είναι ο εμπνευστής της αναβίωσης της ναυτικής εβδομάδας.
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons