Η έκθεση "Μεθ' Ορμής Ακαθέκτου" στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας στην Ερμούπολη της Σύρου, η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού παρουσιάζει από 17 έως 23 Ιουνίου 2019 τη κινητή έκθεση της ναυτικής μας ιστορίας με την ονομασία "Μεθ' Ορμής Ακαθέκτου", στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Στην εν λόγω κινητή εκπαιδευτική έκθεση παρουσιάζονται ιστορικές πληροφορίες με τρόπο απλό και περιεκτικό, αναδεικνύοντας τους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, από το 1821 έως το 1945, μέσα από πλούσια εικονογραφική και φωτογραφική απεικόνιση, τόσο των ηγετικών μορφών, όσο και των ναυτικών μονάδων που πρωταγωνίστησαν, χαράσσοντας μια ιστορική πορεία 124 ετών.

Ο τίτλος της έκθεσης, «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου», είναι μια φράση από το μνημειώδες σήμα του Ναυάρχου Κουντουριώτη προς τα πλοία του Στόλου λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ναυμαχίας της Έλλης (3 Δεκ. 1912): «Με την δύναμιν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του Γένους». 

Εγκαίνια έκθεσης: 20.6.2019 | Ώρα 20.00

Ωράριο λειτουργίας:
10.00-14.00 και 18.00-22.00

Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
Σχεδίαση έκθεσης: Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons