Αναβίωση του εθίμου Κλήδονα & Αφανού στις γειτονιές της Σύρου

Ο Κλήδονας είναι λαϊκό έθιμο που επιβιώνει από την αρχαιότητα και τελείται στις 23 Ιουνίου (παραμονή της εορτής του γενέσιου του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο), σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου.

Οι φωτιές και το κέφι θα ανάψουν σε Καμίνια, Ξηρόκαμπο, Πισκοπειό και Άνω Σύρο, όπου πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, θα μπορέσουν να θυμηθούν αλλά και να γνωρίσουν τα έθιμα μιας άλλης εποχής.
23/6 | 20:30
Έθιμο του κλήδονα και του Αφανού
στον: προαύλιο χώρο Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων 
από: Κοινωνικός Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων Σύρου
Είσοδος ελεύθερη

23/6 | 20:30
Έθιμο του κλήδονα και του Αφανού
στην: Πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων, Ξηρόκαμπος
από: Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
Είσοδος ελεύθερη

23/6 | 20:30
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπείου Σύρου, σας καλεί στην Πλατεία του Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία, την Κυριακή 23.6.2019 και ώρα 20.30 για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα και αυτό της φωτιάς του Αϊ Γιάννη.
Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου, η χορευτική ομάδα του οποίου θα συμμετέχει στην εκδήλωση και θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς, κατά τη διάρκεια της αναβίωσης του εθίμου.
Μη ξεχάσετε να πάρετε το «Μάη» σας για να τον κάψετε στον «αφανό».
Είσοδος ελεύθερη
Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons