Σεμινάριο Ακουαρέλας ~ Με τον εικαστικό Σπύρο Μπέη

Σεμινάριο Ακουαρέλας
Με τον εικαστικό Σπύρο Μπέη ~ Ιούλιος 2019
(8 μαθήματα μέσα στον μήνα Ιούλιο, Δευτέρα & Τετάρτη, 7μ.μ. - 9μ.μ.
Συμμετοχή: 60€
Οι ακριβείς ημερομηνίες θα οριστούν σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.

Tαξίδεψε στον μαγικό χώρο της τέχνης με τα χρώματα της ακουαρέλας!

Η ακουαρέλα είναι ένα θαυμάσιο και φθηνό υλικό με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει από απλά σχέδια μέχρι «αριστουργήματα»! Η ικανότητα στο σχέδιο δεν είναι απαραίτητη. Αρκούν η δημιουργικότητα και η φαντασία. Όλοι όσοι έχουν ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ και ΙΔΕΕΣ μπορούν να δημιουργήσουν!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους τους ελκύει η απολαυστική εμπειρία της δημιουργίας μιας υδατογραφίας. Είτε αυτοί είναι αρχάριοι οπότε θα ξεκινήσουν από τις βασικές αρχές, είτε ήδη έχουν ασχοληθεί και θέλουν να εμβαθύνουν πάνω στις τεχνικές της ακουαρέλας. Μαζί θα μάθουμε να χειριζόμαστε το μέσο της ακουαρέλας ώστε να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητές του!

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός προσωπικού και ειλικρινούς ύφους που θα βασίζεται στην ιδιοσυγκρασία, τις ευαισθησίες και την δημιουργικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες. Αυτό θα επιτευχθεί με την μελέτη των διαφόρων πρακτικών της ακουαρέλας, έτσι όπως εκτελέστηκαν από γνωστούς ζωγράφους, την πρακτική εφαρμογή αυτών των τεχνικών στο εργαστήριο και πολλή πολλή δουλειά!

Τα μαθήματα είναι συνολικά 8 . Διαρκούν δυό ώρες και περιλαμβάνουν ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάζονται οι βασικές αρχές και οι τεχνικές μέσα από το έργο διαφόρων ζωγράφων. Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες δημιουργούν πειραματιζόμενοι και με τις τεχνικές που παρουσιάστηκαν στο θεωρητικό μέρος.

Θέματα που θα μας απασχολήσουν :
  • Εξοικείωση με την διαφανή και ρευστή υφή της ακουαρέλας
  • Βασική θεωρία χρώματος – H Χρωματική μας παλέτα
  • Στρώσεις αραιωμένου χρώματος
  • Τεχνική υγρό σε υγρό
  • Τεχνική υγρό σε στεγνό
  • Δημιουργία υφής – Διάφορα Tips
  • Ένα ολοκληρωμένο έργο
  • “Negative painting”
Σε κάθε συνάντηση γίνεται προσπάθεια – πέραν των όποιων ασκήσεων – οι συμμετέχοντες να παράγουν ένα ολοκληρωμένο έργο, έστω και απλό. Σκοπός είναι όλη αυτή η διαδικασία να προσφέρει στους συμμετέχοντες απόλαυση και ικανοποίηση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προμηθευτέι ένα βασικό σετ ακουαρέλας, πινέλα και μπλοκ ακουαρέλας. Αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη των μαυθημάτων.

----------
Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός, Τάλαντα, Σύρος
+30 22810.75404 / 6973.842046
helpisart@gmail.com
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons