Δύο σημαντικές ομιλίες στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδος 2019 στη ΣύροΣτο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδος 2019 στη Σύρο, θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές ομιλίες τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων (όπισθεν τελωνείου).

«Κωπήλατα πλοία της Σύρου την εποχή του Κυκλαδικού Πολιτισμού και η εξέλιξη αυτών στην σύγχρονη Ναυτική ιστορία της Σύρου»  
Ευαγγελινή Γλυνού, Ιστορικός-Αρχαιολόγος.

«Τριήρης εν δράσει»
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφεύς - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας.

Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος ιστοριογράφος Παναγιώτης Κουλουμπής

Είσοδος Ελεύθερη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΟΜΙΛΙΩΝ

Η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, γεννήθηκε και ζει στην Πόλη των Αθηνών. Σπούδασε ψυχολογία, ετυμολογία και ιστορία.
Είναι συγγραφεύς - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας (πρώην ναυτικός Ε.Ν.) με εξειδίκευση σε θέματα και μελέτες που αφορούν τη ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα (εμπορικό / πολεμικό ναυτικό, στρατηγική, τακτική σχεδίαση και ανάλυση ναυτικών επιχειρήσεων, ναυτική τεχνολογία και ναυπηγική).
Έχει αναπτύξει αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα, εκδίδοντας βιβλία και δημοσιεύοντας περισσότερα από 200 άρθρα-μελέτες, μονογραφίες και αναλύσεις σε περιοδικά του ειδικού Τύπου, καθώς και σε περιοδικά που εκδίδουν ειδικευμένοι φορείς όπως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).
Έχει μετάσχει σε ελληνικά και ξένα ντοκυμαντέρ, σε ημερίδες και διαλέξεις [μεταξύ άλλων στη Σχολή Διοικήσεως Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) του Πολεμικού ναυτικού (ΠΝ), Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ), Σχολή Διαβιβάσεων (ΣΔΒ) του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ), καθώς και στο Πανεπιστήμιο PULTUSK Academy of Humanities της Πολωνίας].
Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ναυτικής Παράδοσης (Βραβεία ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2014) και από το Δήμο Σαλαμίνας για την έρευνά της στη Ναυτική Ιστορία (35 χρόνια προσφορά του Συλλόγου ΑΙΑΝΤΙΣ για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής Nαυμαχίας της Σαλαμίνος παγκοσμίως, 04/03/2014).
Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια του ιστολογίου Περί Αλός perialos.blogspot.gr, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων (ΕΛΣΥΒ) και του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και αμυντικό αναλυτή Ιωάννη Σ. Θεοδωράτο με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη.

Η Ευαγγελινή Α. Γλυνού, είναι ιστορικός, αρχαιολόγος και συγγραφέας Συριανή εκ μεγάλης ιστορικής οικογένειας από την Χίο.
Συνεργάζεται με διάφορα Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και δίνει διαλέξεις ιστορικού περιεχομένου με σημαντικά και νέα ιστορικά στοιχεία.

Ο Παναγιώτης Κουλουμπής είναι δημοσιογράφος με ειδικότητα την ερευνα της ιστορία, ιστοριογράφος μέλος της UNESCO.
Είναι ιδρυτής του SYROS STORIES μιας μη κερδοσκοπικης ομάδας για την έρευνα καταγραφή, συλλογή και προστασία της Συριανής ιστορίας.
Συνεργάζεται με διάσημα ελληνικά και ξένα ιδρύματα ιστορίας, δημοσιεύει τακτικά ιστορικά άρθρα και έρευνες και δίνει ομιλίες για την ιστορία της Σύρου.
Είναι ο εμπνευστής της αναβίωσης της ναυτικής εβδομάδας.
Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons