Τα Σεμινάρια της Ερμούπολης 2019 | Πρόγραμμα

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι, για τριακοστό πέμπτο χρόνο, τα Σεμινάρια της Ερμούπολης, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με την επιστημονική και οργανωτική συνεργασία των ΓΑΚ – Αρχεία Νομού Κυκλάδων.

Ώρες διεξαγωγής των Σεμιναρίων: πρωί 9:30-13:30, απόγευμα 18:30-21.00. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου των ΓΑΚ – Αρχεία Νομού Κυκλάδων (Πλατεία Mιαούλη) και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Οι διοργανωτές των Σεμιναρίων Ερμούπολης ευχαριστούν το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, το κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου και τον όμιλο εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια για τη συνδρομή τους. Ευχαριστούν επίσης το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την παραχώρηση της αίθουσάς του για τη διεξαγωγή των Σεμιναρίων.

Παράλληλα η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ διοργανώνει το 14o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου. Το φετινό σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ και άλλους φορείς, και θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 18 Ιουλίου έως την Κυριακή 21 Ιουλίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Η θεματολογία του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει το ζήτημα των “ευφυών” πόλεων και του ανοιχτού λογισμικού, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης κ.ά.

Το Σεμινάριο έχει τίτλο “Ψηφιακός μετασχηματισμός, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και καινοτόμος επιχειρηματικότητα στην προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης” και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
  1. Πέμπτη 18 Ιουλίου, 18.30 - 21.00: Καλωσόρισμα στο παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας 
  2. Παρασκευή 19 Ιουλίου, 10:00 - 13:30: A new era for the Greek ecosystem of Innovation and Entrepreneurship (Part B) 
  3. Παρασκευή 19 Ιουλίου, 18:00 - 21:30: A new era for the Greek ecosystem of Innovation and Entrepreneurship (Part A) 
  4. Σάββατο 20 Ιουλίου, 10:00 - 13:30: Βέλτιστη δομή οργάνωσης και διοίκησης των ΤΠΕ σε ένα σύγχρονο κράτος 
  5. Σάββατο 20 Ιουλίου, 18:00 - 21:30: Digital Transformation and 4th Industrial Revolution 
  6. Κυριακή 21 Ιουλίου, 10:00 - 12:00: Smart Sustainable Development 
  7. Κυριακή 21 Ιουλίου, 12:00 - 13:00: Συμπεράσματα του Σεμιναρίου – Γενική Συζήτηση

Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons