ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Εορτασμός Αγίου Δωροθέου

Ανακοινώνεται στον ευσεβή λαό τής Σύρου, στους τα πρώτα φέροντες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, στους εκπροσώπους τής Δικαστικής Εξουσίας, του Ενδόξου Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και στους τοπικούς Πολιτιστικούς Φορείς καθώς και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ότι συμπιπτούσης εφέτος της ιεράς μνήμης του Αγίου Δωροθέου με την παραμονή της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, κατά την οποία τελείται η εορτή της Παναγίας της «Χρυσοπηγής», στη Σίφνο, η ιερά μνήμη του Αγίου Δωροθέου στην Σύρο θα εορτασθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον οποίο φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα του Αγίου, ιστορηθείσα το 1965 στο Άγιο Όρος κατ' εντολήν του αοιδίμου Μητροπολίτου Δωροθέου Α' κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:


ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 
ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

07.30 π.μ.: Όρθρος

08.15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία

08.45 π.μ.: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια τής οποίας θα εκτεθεί σε προσκύνηση η τιμία Κάρα τής Αγίας Φεβρωνίας, η οποία θα διακομισθεί από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου.

(Την Κυριακή αυτή δεν θα ιερουργήσουν οι ιεροί Ναοί, Αγίου Νικολάου, Αναστάσεως και Κοιμήσεως της Θεοτόκου)

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β θα δέχεται όσους επιθυμούν να του ευχηθούν στο Επισκοπείο το εσπέρας της ίδιας ημέρας, από ώρας 7ης απογευματινής.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons