ΕΚΘΕΣΗ: Ανακαλύπτοντας τη Γυάρο - Ένα μοναδικό οικοσύστημα στην καρδιά των Κυκλάδων

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2019», πραγματοποιείται η Ομαδική Έκθεση Τέχνης της WWF Ελλάς με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τη Γυάρο: Ένα μοναδικό οικοσύστημα στην καρδιά των Κυκλάδων», από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2019, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Η Γυάρος και το μοναδικό της οικοσύστημα βρίσκονται στο επίκεντρο της φωτογραφικής έκθεσης, με τη συμμετοχή της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου, και της εκδήλωσης που διοργανώνει το WWF, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων. Αν και λιγότερο γνωστή για τον φυσικό της πλούτο, η Γυάρος, στις παραλίες και τις σπηλιές της οποίας ζει και αναπαράγεται περίπου 12% του παγκόσμιου πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, κρύβει μία εξαιρετικής σημασίας βιοποικιλότητα.

Το WWF εργάζεται αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, με στόχο την προστασία της και τη δημιουργία μίας πρότυπης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής γύρω από το νησί.

Κάτοικοι της Σύρου είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη Γυάρο και να συμβάλουν και οι ίδιοι στην προστασία της, συμμετέχοντας τους προηγούμενους μήνες σε μία σειρά από δράσεις του WWF: χερσαίοι και θαλάσσιοι καθαρισμοί, φωτογραφική εξόρμηση, πεζοπορία και εξερεύνηση καταδυτικών μονοπατιών. Οι εντυπώσεις τους αλλά και οι εμπειρίες όλων όσοι εργάζονται για τη διαφύλαξη της μοναδικής βιοποικιλότητας του νησιού, παρουσιάζονται τώρα στο ευρύ κοινό.

Εγκαίνια: Παρασκευή 7/6, 18:00

Ώρες λειτουργίας: 09:30-13:30 & 18:30-20:30

www.facebook.com/events/451691468911472/

Είσοδος Ελεύθερη


Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons