ΒΙΒΛΙΟ: «Σκιές στον ενικό» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Σκιές στον ενικό» της Εβελίνας Πρεβέντη την Παρασκευή 3.5.2019 και ώρα 20:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης.


Απόσπασμα από το βιβλίο

Μια συλλαβή
Οι λέξεις σε καθοδηγούν.
Αυτές σε παν, αυτές σε φέρνουν.
Ξεπροβάλλουν σαν ατίθασα νιάτα,
αποκρίνοντας κάπου κάπου την αλήθεια.
Αυτές συνθέτουν, αγαπούν, αυτές το εκδηλώνουν.
Τονίζουν το χτες, προσχεδιάζουν το μέλλον.
Φως!
Αυτές και σκοτάδι.
Πειραματόζωα και σπίθες.
Αυτές οι λέξεις ξέρουν ολόκληρες προτάσεις,
ξέρουν ολόκληρες ζωές.
Η Εβελίνα Πρεβέντη γεννήθηκε το 1998 στη Λάρισα. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδιοκτήτρια του διαδικτυακού περιοδικού ‘toperiodikomou.gr’. Άρθρα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλες εφημερίδες και διαδικτυακά sites.

Αθεράπευτα ερωτευμένη με τη συγγραφή. Ανήσυχο πνεύμα, έχοντας πάντα μία άποψη για όλα. Πιστεύει στις αύρες των ανθρώπων, γι’ αυτό αποφεύγει τους μίζερους και τους αδιάφορους. Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο ‘Σκιές στον Ενικό’, είναι γεγονός. Η δημιουργία και η προσφορά, είναι οι κινητήριες δυνάμεις της. Η φράση που τη χαρακτηρίζει είναι «Πίστεψέ το και θα γίνει».
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons