«Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» | Εορταστικές Εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ερμούπολη Σύρου, το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων

“ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ”

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 19» Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσουν στον λιμένα Ερμούπολης με σκοπό να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Το νησί της Σύρου έχει καθορισθεί ως η κεντρική νήσος των εκδηλώσεων, όπου θα λάβουν χώρα και ιδιαίτερες εκδηλώσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΕΘΑ.

Παρασκευή απογευματινές ώρες κατάπλους 2 Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων στην Ερμούπολη, και παραμονή μέχρι απογευματινές ώρες Κυριακής.

Σάββατο 8 Ιουνίου – Πνευματικό Κέντρο

19:00 Ομιλία Αρχηγού ΓΕΝ
Εγκαίνια Έκθεσης ‘Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου’
Παράθεση Μικρής Δεξίωσης

20:30 Συναυλία από την Μπάντα του ΠΝ στη Πλατεία Μιαούλη

Κυριακή 9 Ιουνίου – Μνημείο Ναυάρχου Κανάρη

12:00 Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Ναυάρχου Κανάρη
12:30 Επίδειξη από ομάδα ΔΥΚ στο λιμένα Ερμούπολης

Επισκεπτήριο κοινού στα πλοία:
Σάββατο 10.00-20.00
Κυριακή 10.00-18.00

Κατά τη διάρκεια παραμονής των πλοίων στο λιμένα Ερμούπολης, τα πλοία θα είναι ανοιχτά στο κοινό. Ενθαρρύνονται οι επισκέψεις σχολείων.

Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί των Ελλήνων με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons