Λαζαρέττο: Ένα κτήριο αφηγείται | Δείτε ολόκληρο το νέο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ ΣύρουΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προβολές της μεγάλου μήκους ταινίας τεκμηρίωσης του σχολείου μας «Λαζαρέττο: Ένα κτήριο αφηγείται».

Το Λαζαρέττο είναι ένα σημαντικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο της Σύρου και της νεώτερης Ελλάδας. Φέτος συμπληρώνονται 180 χρόνια από την ανοικοδόμησή του και αισθανόμαστε την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας προς αυτό. Ένα κτήριο με βαριά πολιτισμική κληρονομιά που δυστυχώς έχει αφεθεί για δεκαετίες στο έλεος της φυσικής καταστροφής και των ανθρώπινων λεηλασιών. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά και με αφορμή το Λαζαρέττο μαθητές και καθηγητές ταξιδέψαμε στο παρελθόν μέσα από βιβλία, έντυπα, φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες που αντλήσαμε από ερευνητές και απλούς ανθρώπους. Μετά από αυτή την εμπειρία μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το Λαζαρέττο της Σύρου είναι ένας θησαυρός, τον οποίο αξίζει όλοι να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε….

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ήρθαν και μας τίμησαν με την παρουσίας τους στην αίθουσα του Κινηματογράφου Παλλάς στις δύο προβολές που πραγματοποιήθηκαν (21 - 22 Μαΐου 2019 στις 19:00) ελεύθερες για το κοινό.

Πολλά μπράβο, στους μαθητές μας για την εξαιρετική προσπάθεια και το θαυμάσιο αποτέλεσμα, στους γονείς και τους κηδεμόνες τους για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που τους έδειξαν, ακόμα περισσότερα σε όλη την κινηματογραφική μας ομάδα που με υπομονή και επιμονή δούλεψαν ακούραστα και ολοκλήρωσαν αυτό το δύσκολο έργο και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο.

Η ταινίες γυρίστηκαν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου για εκπαιδευτικούς λόγους, χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του.

Όλη η παραγωγή είναι αποτέλεσμα εθελοντική προσφοράς.

Δείτε το ντοκιμαντέρ μας:
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου

-----------
Σημείωση: Εμείς στο Syros Agenda χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλλαμε στην προσπάθεια αυτή από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου, το οποίο αξιοποίησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο το ιστορικό υλικό μας.
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons