Απονομή στον Β. Καραμητσάνη Μεταλλίου Γραμμάτων & Τεχνών της Γαλλικής ΔημοκρατίαςΣε μια συγκινητική τελετή το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019, στο ιστορικό κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, απονεμήθηκε από τον Πρέσβη της Γαλλίας, Κριστόφ Σαντεπί, το μετάλλιο του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας προς τον Βασίλη Καραμητσάνη, πρόεδρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων και του φεστιβάλ Animasyros. Η διάκριση αυτή γίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας σε πρόσωπα που με τη δράση τους συμβάλλουν στη διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και στην εμπέδωση των πολιτιστικών σχέσεων της Γαλλίας με άλλες χώρες.

Στο λόγο του, ο γάλλος Πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί τόνισε την πολυσχιδή δράση του βραβευόμενου στον τομέα του ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού και εξήρε την μεγάλη του αγάπη για τον πολιτισμό, τη γλώσσα και το λαό της Γαλλίας. 

Ο Βασίλης Καραμητσάνης ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή, αναφέροντας τα διαχρονικά λόγια του πολιτικού και συγγραφέα Αντρέ Μαλρώ «υπάρχει μια κρυφή Ελλάδα μέσα στην καρδιά κάθε δυτικού ανθρώπου».
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons