ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Εορτασμός της 83ης Επετείου της ευρέσεως της ιεράς εικόνος του Αγίου Δημητρίου

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Προσκαλεί τον ευσεβή λαό της Σύρου, τους τα πρώτα φέροντες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αίγαίου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αίγαίου και στο Δήμο Σύρου -Ερμούπολης, τούς έκπροσώπους της Δικαστικής Εξουσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, τους τοπικούς Πολιτιστικούς Φορείς, Οργανώσεις καί Πατριωτικά Σωματεία, τη Δημοτική Φιλαρμονική, τους Προσκόπους, τους Εκπαιδευτικούς καί μαθητές όλων τών Βαθμίδων Εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν στόν έορτασμό τής 83ης Επετείου από της θαυμαστής Ευρέσεως της ίερας Εικόνος του Αγίου Δημητρίου (25 Μαΐου 1936 - 25 Μαΐου 2019), ο οποίος, λόγω των Αυτοδιοικητικών έκλογών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 18 και 19 Μαΐου, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:


Σάββατο 18 Μαΐου 2019 

7:00 μ.μ.: Επίσημη υποδοχή στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου της κτητορικής Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, η οποία φέρει την επιγραφή «Η Κυρία Τουρλιανή», έχει ιστορηθεί το 1690 και θα μεταφερθεί από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνω Μεράς Μυκόνου υπό του προεστώτος αυτής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδοπούλου.

7.30 μ.μ.: Μέγας έόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προ της ένάρξεως του οποίου θα τελεσθεί τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη), κτίτορος του Ιερού Ναου (+1961).

9:30 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις.

10:30 μ.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας, κατά το έθος, οι ιερές Είκόνες της Παναγίας Τουρλιανής και του Αγίου Δημητρίου μεταφερθουν λιτανευτικώς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

07:30 π.μ.: Έναρξη του Όρθρου.

08:15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία

08:45 π.μ.: Έναρξη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την οποία θα παρακολουθήσουν και οι φιλοξενούμενοι στην Ερμούπολη φοιτητές και οι φοιτήτριες, που διαμένουν στην "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" της Ιερας Μητροπόλεως στην Αθήνα και κατά την οποία θα τιμηθούν συνταξιοδοτηθέντες Εκπαιδευτικοί της Σύρου και η μνήμη της 100ης επετείου από τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Από την Ίερά Μητρόπολη, Ερμούπολη, 10 Μαΐου 2019
(Την Κυριακή, 19 Μαίου δεν θα λειτουργήσει ο Ιερος Ναός Αναστάσεως του Σωτήρος)
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons