21 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Διαφορετικότητα, το Διάλογο και την ΑνάπτυξηΗ Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Διαφορετικότητα, το Διάλογο και την Ανάπτυξη είναι στις 21 Μαΐου, όπως και κάθε χρόνο. Είναι η μέρα όπου καθόμαστε λίγο και σκεφτόμαστε τον πολιτισμό και τη συνεισφορά του. Ο πολιτισμός είναι αυτός που ενώνει τους λαούς, όσο κι αν πιστεύουμε ότι αποτελεί κτήμα του καθενός.

Η μέρα αυτή θεσπίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2001, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Στα αγγλικά World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development.

Έτσι, η γενική αυτή συνέλευση κάλεσε όλα τα κράτη – μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και να ενθαρρύνουν μέσω της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τη γνώση της αξίας της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Ο πολιτισμός είναι εδώ για να μας δείχνει τις διαφορές, αλλά και τις ομοιότητές μας. Να μας κάνει να καταλάβουμε από που προέρχεται ο καθένας και, έτσι, ανοίγει έναν καλύτερο διάλογο ανάμεσα στους λαούς.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons