Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2019

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». 

Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του.Στο πλαίσιο αυτό, τα Μουσεία με τις πολύπλευρες δράσεις τους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχουν τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Για το 2019 το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε ως τιμώμενο το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Στις 18 Μαΐου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων σας καλωσορίζει στον ιστότοπό του.

Ιδρύθηκε το 1983, έχει τη νομική μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου και στόχος του είναι η προώθηση των θεμάτων που αφορούν στα μουσεία και τον πολιτισμό στην Ελλάδα. [περισσότερα]

Στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο, στην οδό Αγ. Ασωμάτων 15 στο Θησείο, που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Σήμερα αριθμεί 500 περίπου μέλη - άτομα και φορείς.

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε πληροφορίες για τις δράσεις του Ελληνικού Τμήματος αλλά και των Διεθνών Επιτροπών. Καλή περιήγηση!

http://network.icom.museum/icom-greece/


Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019, με ελεύθερη είσοδο των επισκεπτών:
  • στο Θέατρο Απόλλων τις ώρες 10:00 - 14:00 (βλ. ΕΔΩ) και
  • στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης τις ώρες 10:00-15:30 και 18:00-20:00 (βλ. ΕΔΩ)
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons