Ανακάλυψε την ιστορία της οικογένειάς σου στην Ερμούπολη του 1861, 1870 και 1879

Πανοραμική (1860)


Η ιστοσελίδα «Ιστορία της Οικογένειας στην Ελλάδα» (Greek Family History) εξηγεί πως μπορεί κανείς να εξερευνήσει την ιστορία της οικογένειάς του στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει μια βάση δεδομένων με απογραφές της Ερμούπολης του 1861, 1870 και 1879, της Μυκόνου του 1861 και των Κυθήρων του 18ου και 19ου αιώνα, όπου μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει τους προγόνους του.

Η σελίδα αυτή απευθύνεται όχι μόνο σε αυτούς που αναζητούν τις ρίζες της οικογένειας τους αλλά και σε μαθητές σχολείων όπου μέσω της προφορικής ιστορίας και των διαδικτυακών πηγών μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους οικογενειακό δέντρο. Επιπλέον η βάση δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διερεύνηση συγκεκριμένων θεμάτων της τοπικής ιστορίας (π.χ. επαγγέλματα στη Ερμούπολη και Μύκονο του 19ου αιώνα, δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ερμούπολης) ή ακόμα για τους μεταναστευτικούς «δεσμούς» ανάμεσα στα νησιά (πχ. Μυκόνου και Ερμούπολης ή Χίου και Ερμούπολης).

Η υπεύθυνη του έργου αυτού είναι η καθηγήτρια σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας του Πανεπιστημίου του Newcastle Αγγλίας Βιολέττα Χιονίδου (email: violetta.hionidou@ncl.ac.uk).

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και ανακαλύψτε λεπτομέρειες για τους προγόνους σας: https://apps.ncl.ac.uk/GreekFamilyHistory/Page/Home
Facebook: Greek Family History
Twitter: Greek Family History
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons