ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΛΛΑΣ: Shazam

ΥΠΟΘΕΣΗ: Όλοι κρύβουμε έναν υπερήρωα μέσα μας, απλά χρειάζεται ένα ξόρκι για να τον κάνουμε να φανερωθεί. Ο Μπίλι Μπάτσον (Άσερ Έιντζελ), χάρη στην ευγενική «χορηγία» ενός αρχαίου μάγου (Ντζιμόν Χουνσού), κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη SHAZAM! μεταμορφώνεται από 14χρονο έφηβο στον ενήλικα ομώνυμο υπερήρωα (Ζάκαρι Λίβαϊ). Ωστόσο, παρά το θεόρατο και γεροδεμένο σώμα του, παραμένει μέσα του ένα παιδί που, όπως είναι φυσικό, διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του, κάνοντας ό,τι θα έκανε κάθε έφηβος που θα αποκτούσε υπερδυνάμεις: κάνει την πλάκα του! Μπορεί να πετάξει; Βλέπει με ακτίνες Χ; Μπορεί να εξαπολύσει αστραπές από τα χέρια του; Μπορεί να κάνει κοπάνα από το σχολείο; Με τη βοήθεια του ειδήμονα σε υπερηρωικά ζητήματα φίλου του Φρέντι (Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ), ο Shazam δοκιμάζει τα όρια των ικανοτήτων του με την ανεμελιά του παιδιού που κρύβει μέσα του. Αλλά θα χρειαστεί να μάθει να ελέγχει τις ικανότητες του για να κατατροπώσει τις φονικές δυνάμεις του κακού που βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Δρ. Σιβάνα (Μαρκ Στρονγκ), ο οποίος έχει βάλει στο μάτι τον Shazam.


«Κάθε παιδί ονειρεύεται να γίνει υπερήρωας» λέει ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ. «Στον κόσμο της ιστορίας μας, εκεί όπου υπάρχει ο Superman και ο Batman, o Μπίλι Μπάτσον είναι ένα παιδί που πραγματοποιεί αυτή την ευχή». Αλλά για τον Μπίλι, υπάρχει μία ανατροπή. Δεν αποκτά απλώς υπερδυνάμεις, αλλά γίνεται ένας ενήλικας, τουλάχιστον εμφανισιακά, που ακούει στο όνομα SΗΑΖΑΜ, ακρωνύμιο των Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles και Mercury.

Σε ό,τι αφορά τον ψυχικό του κόσμο, ο υπερήρωας Shazam είναι ένα θετό παιδί που παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο, που δεν ξέρει τίποτα για ήρωες, πόσο μάλλον να είναι το ίδιο ένας ήρωας. Είναι κάτι που τον ξεχωρίζει σαν πρωταγωνιστή, επισημαίνει ο σκηνοθέτης, μαζί με ένα ακόμα χαρακτηριστικό: «Η δύναμη του προέρχεται από τη μαγεία. Είναι απλώς ένα παιδί, αλλά επειδή είναι τόσο αγνός στην ψυχή και δυνατός στο πνεύμα, είναι ο εκλεκτός. Είναι ο πρωταθλητής. Αυτό είχε πολύ ενδιαφέρον για μένα».


ΠΡΟΒΟΛΕΣ:
Πα 19/4/2019 | 21:00
Σα 20/4/2019 | 21:00
Κυ 21/4/2019 | 21:00
Δε 22/4/2019 | 21:00
Τρ 23/4/2019 | 21:00
Τε 24/4/2019 | 21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ Φ. ΣΑΝΤΜΠΕΡΓΚ
Σενάριο: ΧΕΝΡΙ ΓΚΕΪΝΤΕΝ
Ηθοποιοί: ΜΑΡΚ ΣΤΡΟΝΓΚ, ΖΑΚΑΡΙ ΛΙΒΑΪ, ΑΣΕΡ ΕΪΝΤΖΕΛ
Διάρκεια: 132 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ
--------
Χειμερινός Κινηματογράφος Παλλάς
Καραολή και Δημητρίου 1, Ερμούπολη
Τηλ.: 2281082313
www.facebook.com/groups/pallas.syros
http://cinemapallas.eu/
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons