Εκπαιδευτική δράση "Precious Plastic Syros" από την ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριάς Σύρου

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Περιβαλλοντικού Πάρκου Απάνω Μεριάς Σύρου, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός μικρής κλίμακας κέντρου ανακύκλωσης πλαστικού στη Σύρο, οργανώνει εκπαιδευτική δράση για τη συναρμολόγηση των 4 μηχανημάτων που απαρτίζουν ένα precious plastic lab.

Η συναρμολόγηση και εγκατάσταση των μηχανημάτων της μονάδας θα γίνει στο πλαίσιο δωρεάν, ανοικτού workshop το οποίο έχει προγραμματιστεί για 19-21 Απρίλη 2019 και τα μηχανήματα της μονάδας θα εγκατασταθούν στην Ερμούπολη, στο ισόγειο της Βαρδακείου Σχολής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το CPF (Cyclades Preservation Fund).

Τα τέσσερα μηχανήματα που θα εγκατασταθούν είναι:
1. Shredder machine για το θρυμματισμό του πλαστικού σε νιφάδες.
2. Injection machine για το λιώσιμο του πλαστικού και τη δημιουργία προϊόντων σε καλούπια.
3. Extrusion machine για τη παραγωγή νήματος για 3D printers.
4. Compression machine για τη παραγωγή πλαστικών πλακών.

Το workshop χωρίζεται σε κλειστές συνεδρίες, με περιορισμένο αριθμό θέσεων, κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθεί και η κατασκευή/συναρμολόγηση των μηχανημάτων. Αυτά τα workshop είναι τεχνικά και απευθύνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν αργότερα στο πρότζεκτ ή να το αναπαράγουν σε άλλη τοποθεσία.

Για τη συμμετοχή σε αυτά τα workshop είναι υποχρεωτική η εγγραφή μέσω του παρακάτω link: https://doodle.com/poll/2fa4tv9tdsz5arqk

Κατά το Σάββατο και την Κυριακή μετά το πέρας των workshop, θα υπάρξουν ανοιχτές συνεδρίες για όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες και το ευρύ κοινό για την παρουσίαση των μηχανημάτων που κατασκευάστηκαν και τη λειτουργία του κέντρου. Η εκδήλωση θα κλείσει με προβολή ταινίας.

Το πρόγραμμα του workshop διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 19/04:
17:00 - 20:00: Κατασκευή Shredder. Αριθμός συμμετοχών: 10

Σάββατο 20/04:
10:00 - 13:00: Κατασκευή Extrusion Machine. Αριθμός συμμετοχών: 10
14:00 - 16:00: Κατασκευή Injection Machine. Αριθμός συμμετοχών: 10
16:00 - 18:00: Κατασκευή Compression Machine. Αριθμός συμμετοχών: 10
18:00 - 20:00: Παρουσίαση των μηχανημάτων. Ανοιχτό για όλους
20.00 - 22.00: Προβολή Ταινίας

Κυριακή 21/04:
12:00 - 20:00: Open Day κέντρου ανακύκλωσης πλαστικού*
Επεξήγηση λειτουργίας του κέντρου & Παρουσίαση των μηχανημάτων. Ανοιχτό για όλους
20.00 - 22.00: Προβολή Ταινίας

*Για το open day της Κυριακής, καλούνται οι επισκέπτες/τριες να φέρουν πλαστικά προς ανακύκλωση (pet & hdpe), να χρησιμοποιηθούν για την επιδεικτική λειτουργία των μηχανημάτων

Η μετέπειτα λειτουργία της μονάδας έχει αφενός εκπαιδευτικό σκοπό, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού των νησιών σχετικά με την ανακύκλωση πλαστικού, και αφετέρου τη δημιουργία ενός makerspace ανοιχτό προς όλους και όλες.. Η επίδειξη λειτουργίας της μονάδας και η ενημέρωση σχετικά με τους στόχους του εγχειρήματος θα απευθύνεται τόσο σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος (π.χ. μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές/τριες κλπ.) αλλά και σε ομάδες γενικού ενδιαφέροντος π.χ. στα πλαίσια φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το workshop καλέστε στα:
6936550973 (Φίλιππος) & 6932711734 (Σπύρος)
FB Event: www.facebook.com/events/648008222320665/
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons