Ωράριο Λειτουργίας του Ιστορικού Αρχείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων

Το Ιστορικό Αρχείο του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων θα είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. μέχρι 2:00 μ.μ.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του ιστορικού κ. Χρήστου Λούκου και των φοιτητών του στην ταξινόμηση του αρχείου, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα - όπως κάνουν και με τόσα ιστορικά έγγραφα που ταξινομούν στο νησί μας - δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες του αρχείου αυτού να μάθουν περισσότερα για την ιστορία των εργατοϋπαλλήλων που εργάστηκαν στο νησί μας αλλά και στις Κυκλάδες.

Μέσα από το αρχείο ο επισκέπτης θα ανακαλύψει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορική διαδρομή του εργατικού κόσμου και του εργατικού κινήματος στο νομό των Κυκλάδων.

Ας μη ξεχνάμε και τα πολλά εργοστάσια που υπήρχαν κάποτε στην Σύρο, στα οποία εργάζονταν πολλοί και που άφησαν πολλά σημαντικά έγγραφα, που μπορούν πλέον μετά την ψηφιοποίηση τους να μελετηθούν από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons