Ναυτική Εβδομάδα Σύρου 2019 | ΠρόγραμμαΓια το 2019 φορείς και σύλλογοι της Σύρου αποφάσισαν να αναβιώσουν την Ναυτική Εβδομάδα Σύρου 2019 από 16 έως 23 Ιουνίου 2019 έναν θεσμό που στο πέρασμα του χρόνου σταμάτησε. Η Ναυτική ιστορία της Σύρου είναι γνωστή σε όλη την Ελληνική Επικράτεια για το ανθρώπινο δυναμικό, που προσέφερε και προσφέρει στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.

Στόχος των διοργανωτών είναι από τα έσοδα που θα προκύψουν από τις εκδηλώσεις, να χρηματοδοτηθεί η μελέτη επισκευής, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ από την υπηρεσία Φάρων και να διασωθεί ο ιστορικός Φάρος που βρίσκεται στο νησί Διδύμη ή Γάιδαρος.

Στην Σύρο υπάρχουν τα φυτώρια, σχολές Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, το Ναυπηγείο, τα μηχανουργία, που έδωσαν εξειδικευμένα στελέχη και συνέβαλαν στην οργάνωση και την ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Έχοντας μια βαριά κληρονομιά και ιστορία, ενδεικτικά από το 1861 όπου ιδρύεται το Νεώριο, το πρώτο ναυπηγείο στην Νεότερη Ελλάδα και διάφορα μικρά ναυπηγεία, όπου στις εγκαταστάσεις του κατασκευάζονται σχεδόν 80 πλοία το χρόνο. Σημείο αναφοράς για την ιστορία της Σύρου την ναυπήγηση το 1854 του πρώτου Ελληνικού Ατμόπλοιου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας Σύρου 2019

-----------
Διαβάστε: 
Ο πρώτος φάρος του νεοσύστατου ελληνικού κράτους χτίστηκε στο Γαϊδουρονήσι, στην είσοδο του λιμανιού της Σύρου


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons