Εγκαίνια Πλωτής Panamax Δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» των Ναυπηγείων Νεωρίου ΣύρουΗ ONEX SYROS SHIPYARDS με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνει ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ώρα 13:00 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης ανακαινισμένης Panamax size δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, με τον καθιερωμένο αγιασμό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β'.

Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων καθώς και σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.


-------
Λίγα λόγια για τη «ΒΙΟΛΑΝΤΩ»

Το 1968 οι Ανδριώτες εφοπλιστές αδελφοί Γουλανδρή (Γιάννης, Αλέξανδρος και Λεωνίδας) αγόρασαν τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου. Στα 1970-73, η επιφάνεια της εγκατάστασης υπερδιπλασιάστηκε και κατέφθασαν στο Νεώριο οι δύο πλωτές δεξαμενές, η «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» (ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ) η οποία πήρε το όνομά της από τη μητέρα των αδελφών καθώς και η δεξαμενή «ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ», οι οποίες υπάρχουν και σήμερα.

Η «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» παραγγέλθηκε το 1970 από την τότε Δυτική Γερμανία. Έχει χωρητικότητα 75.000 DWT και εξυπηρετεί την αντίστοιχη κατηγορία σκαφών Panamax size. Μετά την πλήρη ανακαίνιση και επισκευή της, η οποία αποπερατώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2019, είναι η μόνη, αυτή τη στιγμή, εν λειτουργία, αυτού του είδους, πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons