[ΑΝΑΒΟΛΗ] Σκύλος Οδηγός για Άτομα με Προβλήματα Όρασης

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00,  ο Όμιλος Κυνόφιλων Σύρου μαζί με το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης νομού Κυκλάδων (ΑΡΩΓΗ) και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών, πρόκειται να παρουσιάσουν τον τρόπο εκπαίδευσης ενός σκύλου οδηγού για ανθρώπους με οπτική αναπηρία και την αξία ανεξαρτησίας που προσφέρει στην καθημερινότητα τους.


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη εκδήλωση αναβάλλεται  για την Κυριακή 31-3-2019 (βλ. ΕΔΩ)


Μία δράση που θα αποτελείται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα εξηγήσουν στους παρευρισκόμενους τον κύκλο εκπαίδευσης του σκύλου οδηγού.

Εθελοντές τυφλοί θα παρουσιάσουν με βιωματικό τρόπο τα οφέλη του σκύλου οδηγού στη ζωή τους.

Θα γίνει ιδιαίτερη ενημέρωση για όσους θέλουν να μεγαλώσουν εθελοντικά ένα κουτάβι το οποίο θα εκπαιδευτεί σαν σκύλος οδηγός.

Με κοινή αλληλεπίδραση θα δοθούν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως:
  • Τι εννοούμε όταν λέμε σκύλος οδηγός τυφλών;
  • Τι ιδιαιτερότητες πρέπει να έχει ένας σκύλος οδηγός τυφλών;
  • Μπορούν όλες οι ράτσες σκύλων να γίνουν συνοδοί τυφλών ή έχουν κάποιες συγκεκριμένες αυτό το χάρισμα;
Πιστεύουμε ότι η νέα αυτή Υπηρεσία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και όσο περισσότεροι Σκύλοι Οδηγοί μαζί με τους Χρήστες τους κυκλοφορούν στις πόλεις μας τόσο ποιο συνειδητή θα γίνει και η ανάγκη τους στα άτομα με οπτική αναπηρία.

Η αρχή μιας Υπηρεσίας σαν κι αυτή είναι δύσκολη γιατί έχει να προσκρούσει σε νοοτροπίες και απορρίψεις .Χρειάζεται μεγάλη ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ για να επιβληθεί και να γίνει σεβαστή.

Για τον λόγο αυτό συνεργαστήκαμε ως Σωματείο με το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδας και με όλους εσάς που αγαπάτε τους σκύλους ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το ευρύτερο κοινό.

Η είσοδος στον Plaza Πολυχώρο (Ροζιά, Μάννα) θα είναι δωρεάν. 

Σας περιμένουμε!!!

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons